Två veckor kvar till jul och jag kan dra en lättnadens suck ... jag hann! Vadå hann? Jo med alla förberedelser för att få gården och huset "iordning" och de åtaganden jag själv har försatt mig i, i samband med min bokrelease "Berget, staden och kärleken". Visserligen återstår det  föredrag i Luleå till helgen, veckan därpå julbord tillsammans med tidigare kollegor på Esrange och lördagen den 21/12 boksignering i Kangos under tre timmar varefter färden ställs till Lannavaara (ca 12 mils bilfärd) för att samma lördagskväll rätta in mig i den för tillfället hopsatta kyrkokören och stämma upp i julens sånger ackompanjerade av piano, tvärflöjt och gitarr i Lannavaaras vackra kyrka. Även en samisk kvinnokör deltar och jag är övertygad att kyrka kommer vara välfylld. Det är är alltid lika roligt att få sjunga med sångfåglarna i kyrkokören. Kören är inte stor, 12-15 medlemmar och inkluderar sopran, alt och bas. Själv har jag inte mer än knappt tio års körsjungande så det känns tryggt att efter blott två repetitioner luta sig mot körkollegor som har många fler år i gebitet att transformera noter till ljuva toner. 

I dag har kvicksilvret krupit ner mot -25 strecket och det torde bli ännu kallare till natten. Jag har eldat i täljstenskaminen hela dagen ... skänker en välsignad tanke till mitt beslut från i våras att fylla våra tre vedbodar med kluven björkved ... den värmer gott så här i kylan och midvintermörkret ... och det kommer inte att ta slut den här vintern. 

En snabb blick på termometern upplyser mig om att temperaturen nu gått ned till -26 ... då är det säker runt -30 vid isöverfarten dit jag strax måste bege mig för att ta mig över älven till centralorten Vittangi (känt som ett riktigt kallhål) för att hämta Irene som varit på besök i gruvstaden idag i olika brådskande ärenden ... hoppas hon införskaffat en julklapp åt mig😇fast jag kanske inte har varit snäll under året?🙃 Jag får tya mig tills julaftonen😐 Fast, vi planerar att skaffa oss en katt efter nyår ... det kan ju bli vår gemensamma julklapp. Barnbarn Esther&Jackson kommer givetvis att ha en stor inteckning i kissen.

Ha det gott,

Lasse