Att midvinternattens köld kan vara hår är något vi fått erfara de senaste dagarna. Kvicksilvret kröp ned till -32 när jag lämnade sångövningen med kyrkokören i Vittangi i går kväll ... Men, tonerna från sångerna som stannat kvar i mig värmde gott. Det är härligt att sjunga i kör. Jag blev varm inombords och under bilresan tillbaka till Tystnaden strömmade åter tonerna från kvällens sånger igenom mig.

Ikväll startar vi en skrivarcirkel i Kiruna i Vuxenskolans regi. Fjorton deltagare som jag ska samspråka och öva med för att väcka intresset i glädjen att skriva ... eller att skriva med glädje, kanske man också kan säga. Vi kommer att träffas fram till 15/12 då det är kursslut. Jag ser verkligen fram emot dessa träffar och jag kommer säkert att lära mig en massa matnyttigt i umgänget med deltagarna.

Väderleksutsikterna är goda vad anbelangar nederbörd och det är skönt efter flera dagars idogt skottande som orsakades av snöovädret förra torsdag och fredag/lördag. Själv var jag i Luleå så Irene fick drar det tyngsta lasset ... hon är stark och envis så det mesta var undanskottat när undertecknad åter var hemma ... visst, även jag har greppat spaden men då mest för att "putsa" på gårdsplanen, för att ge sken att även jag drog mitt strå till stacken. Men, äras den som äras bör ... det var Irene som stod för bragden.

På lördag är det signering i Pajala och på lördag (1:a advent) sätter jag mig i Kiruna bokhandel för att träffa läshungrande Kirunabor. Signeringsverksamheterna för detta år avslutas därefter med signering på Bok&Bläck i Boden den 9/12 ... sen är det jullov ... eller rättare sagt, påbörja nästa romanprojekt. Jag har sedan ett år tillbaka närt en ide och har samlat på mig bakgrundmaterial som jag ska ta itu med ... eller med andra ord "in i bubblan igen"😀

Julborden står för dörren. Jag har blivit inbjuden till tre ... om jag nu mäktar med all den feta maten.

Ha det gott i vintermörkret.

Lasse