Skriver nu med min nya Mac Pro. Känns ovant så här inledningsvis, men med lite övning kommer det säkert att kännas hur bra som helst. Har hittat ett flertal funktioner som underlättar skrivandet och hantering av foton och dokument.

Vi kom åter till Lainio i lördags efter 17 timmars tågresa från Stockholm. Vi gillar att åka tåg även om vi upplevt många förseningar och även tåg som gett upp ångan under resan och vi fått bänka oss i en buss för att nå destinationen.....inte så kul, framförallt när det inträffar under en kylslagen vinterdag. Nåväl, vi glömmer fort. Även om undertecknad för femtielfte gången direkt efter en sådan resa högljutt deklarerar att: "aldrig mer tåg...ALDRIG mer!". Men efter en vecka så har upplevelsen bleknat en hel del och efter ytterligare någon vecka så är den förpassat till glömskans trädgårdar och jag kan åter tänka mig att anlita SJ.

Hemma i tystnaden så föranleds man att tro att här råder ett stilla liv som pågår i ett makligt och eftertänksamt tempo. Väsensskilt från den hektiska och stressade framfart vi just lämnat bakom oss i storstan....Men, ack så fel! Här har goda grannarna Georg och Torsten var och en på sin gård varit flitiga och sågat, kluvit och travat de björkar de fällde för någon vecka sedan. Dom har säkert tävlat om vem som hunnit först att förpassa dessa träd till fint och snyggt travade vedstaplar. Här ligger jag ohjälpligt sist efter min veckas sejour i Stockholm. Vetskapen om vad som ligger framför mig gör mig stressad av någon konstig anledning. Ja menar det är ju som det är och anledningen är ju solklar......Men, iaf.....hade varit bättre för mitt ego om de goda grannarna ännu ej börjat såga, klyva och stapla....Mycket bättre. Missunnsam/Avundsjuk månne???....jo vid närmare eftertanke så är jag nog det. Fast det gick fort över. Ingen ide att tappa sugen så det var bara att sätta igång med grovjobbet. Med god hjälp av frugan skall det nog gå att bli klar till den 5:e maj då vi tänker ta bilen ned mot södern igen.

I morgon gör jag mitt sista skift på SSC. 37 år i Hans Majestät och regeringens tjänst (SSC är ett statligt bolag) har då nått sitt slutliga och oåterkalleliga slut. Jag påbörjade min avgång redan för 7 år sedan men av någon anledning så har företaget och jag haft svårt att skiljas från varandra. Nu är det iaf slut och det känns riktigt bra. Jag har haft 37 goda år och kan med glädje se tillbaka på allt jag fått uppleva och all människor jag fått träffa och umgås med. Det är stort! Skall skriva mer om det vid tillfälle.

Nu väntar en ny tillvaro som jag med spänning ser fram mot. En sak är säkert, jag får från imorgon eftermiddag en betydligt tuffare arbetsgivare än den jag lämnar....Frugan!!

Vi hörs vad det lider,


Lasse