I denna ljuva sommartid .... och visst är den ljuv och så har det varit de senaste dagarna på Platån. Men allting har ett slut och slutet för vår vistelse denna gång är i arla gryningen i morgon bitti. Då ställer vi kosan mot Masesgården vid vackra Siljan i Grytnäs för att under en vecka rekreera oss.

Under de åtta veckor vi varit på Platån har fokus varit på att vara tillgängliga för barnbarnen, vilket har varit en fröjd. Tur är att Irene under hela sitt yrkesverksamma liv arbetat med ungar på förskola (hon jobbar än som vik. när sådant behov uppstår)för annars så hade det nog inte gått så bra ... eller hellre, inte gått alls.

En ny spis är i alla fall installerad och jag har t.o.m målat en fönsterbräda, all annan "ledig tid" har jag suttit lutad över romanskrivandet. Irene har under sin lediga tid slukat böcker och igår avslutade hon Jojo Moyes: "En andra chans", som hon gav ett lysande omdöme.Blir något avundsjuk ... ett slikt omdöme har hon inte förärat någon av mina böcker. Tröstar mig med att man aldrig blir profet i sin egen familj.

Nåväl, föga ide att beklaga sig, det är bara fortsätta skriva på det kommande mästerverket. Nu tar du väl ändå i!! kan någon läsare tycka ... högmod går före fall, stor i orden, liten på jorden etc,etc. Men, det gäller att sätta ribban högt eller som Verne uttryckte det :"Bättre lyss till den sträng som brast än aldrig spänna en båge"

Efter Masesgården bär det åter till Tystnaden. Färjan har åter kommit i älven och skogsbilvägen på den finska sidan är körbar så isoleringen är med andra ord bruten. Vi ser verkligen fram emot att få sätta igång med de arbeten som hör skogslivet till.

Ha det gott!

Lasse