Torsdag morgon, resväskorna packade, snövädret har upphört ... åtminstone tillfälligt ... och vi är klara att sätta oss på Saltsjöbanan för resa till Henriksdal och vidare med buss till Slussen och sen med T-banan till Centralen. Mycket att "kånka" på men vi har gått om tid så det ska nog gå bra, vi hinner säkert med ett förmiddagsfika på Kaffekatten, en runda i city och lite mat innan vi slår oss ned i sovvagnskupén och låter oss lugnt och säkert transporteras till ett betydligt mindre snörikt Kiruna.

Gårdagens antiklimax när det stod klart att Donald T. tog hem flest elektorsröster försänkte oss i en dyster stämning. I början av valvakan som vi följde ledsagade av Filip&Fredrik i femman (suveränt rapporterande) så var vi nog, med stöd av alla opinionsmätningar, ganska trosvissa att Hillary nog skulle ro hem valet. Men ju längre natten led desto mer sjönk våra förhoppningar för att slutligen ställas inför fullbordat faktum att hon, trots flest röster, förlorat. Systemet med elektorsröster kan tyckas föga representativt för den egentliga folkviljan men så är det nu bestämt ... "The winner takes it all". Sen kan man ju fundera över hur människor kan välja en Clown ... och en farlig sådan. Men, det visar bl.a. på genomslagskraften i våra sociala medier. Trump hade mångdubbelt fler följare på sitt Twitterkonto än Hillary, trots hans betydligt mer elaka, lögnaktiga och vulgära påståenden om sin motkandidat, vilket verkade ha gått hem hos många. Vi får nu följa den realitysåpa som kommer att spelas upp efter att Trump svurit eden i Januari.

Vi lämnar nu som sagt Platån med vemod (även om vi längtar till Tystnaden, bortom tidens larm och stoj). Mycket nöje i umgänget med familjen Rosenberg har vi haft under de åtta veckor vi varit här och saknaden av barnbarnen gör sig redan nu påmind men vi kommer givetvis att dagligen hålla telefonledes kontakt och om drygt fyra veckor ses vi igen.

Roligt var även den intervju Saltsjöbadens tidning gjorde med mig om mitt författarskap för någon dag sedan. Alltid kul att även bli uppmärksammad på dessa sydligare breddgrader.

Ha det bra och nästa gång vi hörs blir från Tystnaden ... om allt går som planerat.

Lasse