Söndag kväll och sista dagen för denna gång på Platån. Vädret har varit fantastiskt och vi har tillbringat mer tid ute än inne ... sitter ute till långt fram på kvällarna och inte en mygga så långt ögat kan nå vilket troligast blir det motsatta då vi åter är i Tystnaden på onsdag. Vi skulle egentligen ha åkt hemåt idag men insåg att trafiken denna sista dag av semesterledighet för många Stockholmare innebär att vi kommer att möta semestertrötta bilister på vår väg upp mot Dalarna... och den risken vill vi inte ta. Nej hellre åker vi tidigt i morgon bitti (kl 05.00...sharp!) för att i ensam majestät (vilket mycket troligt är en alltför from förhoppning) kryssa fram längs vägarna upp mot Dalarna, Härjedalen och Jämtland där vi övernattar på Frösön i Östersund.

Familjen Rosenberg hälsade på idag och vi kommer så klart att sakna umgänget med vildbasarna Jackson&Esther (givetvis även med föräldrarna om någon trodde annat). Barnen som i det varma vädret tog tillfället i akt att även doppa delar av kroppen i vattenfyllda hinkar.

Drygt tre veckor har gått sedan jag bråck opererades och idag känner jag mig "Fit for fight" att ta itu med allt som jag lagt på hög hemmavid... ved, hängrännor, målning, slyröjning och bygge (vedskjul). Vi ser även fram emot att plocka ett och annat blåbär fast vår goda vän Lucia lär ha plockat ett antal liter åt oss vid sitt sommarställe i Luleå, väl medveten om att vi kanske inte hittar det blåa guldet. Sådana vänner ska man vara rädd om. Charles FW Hubert skrev: "En vän är den som vet allt om dig och fortfarande tycker om dig" ... jag kan inte mer än instämma.

Lasse

 

Gissa om de har kul... ville gärna prova själv men insåg att hinken var nog för trång.