Slit och släp. Man måste arbeta som en oxe vilket hör oxveckorna till

Bara ett par veckor återstår av Oxveckorna. Det värsta är över, får man hoppas, fast än återstår en del "slit". Ljuset har även återvänt men mörkret härskar fortfarande över en större del av dygnet. Vi tänder ljus varje morgon och kväll vilket ger oss tid till kontemplation och begrundande över sakernas tillstånd ... tillstånd vi som regel inte kan göra mycket åt annat än begrunda. 

Förutom det så har jag själv sedan flera år tillbaka ett osvikligt knep som försätter mig i en mer harmonisk stämning om jag nu råkar hamna i en vågdal, humörmässigt😒Fast det fungerar utmärkt även när jag är tillfreds med tillvaron och tjänar på så sätt som förebyggande för att hålla min mentala spänst i trim.

Vad är då knepet ... jo musik!

Förutom eget musicerande där jag sedan år tillbaka har en spellista som tar ca. 20 minuter att spela igenom. Jag byter sällan ut låtarna utan tragglar : "Grön kväll i Margretelund", "Anita", "Somewere over the rainbow", "For the times they are a-changin", "Lucille", "Jag väntar" och "Himlen är oskyldigt blå". Jag håller till i mitt skrivarrum med stängd dörr för Irene är urless på att lyssna till samma repertoar som jag spelar och sjunger mig igenom flera gånger i veckan ... och har som sagt gjort det under många års tid. Men, det som händer med mig är att oavsett min sinnesstämning när jag påbörjar musikstunden så mår jag mentalt himla gott när jag avslutat densamma😀

När jag skriver har allt sedan min första bok tagit för vana att sätta på mig hörlurarna och lyssna till Mozart "Requiem" eller Vivaldi "Four season" allt beroende på vad tänkt mig att skriva om ... det kan skilja sig från kapitel till kapitel. Musiken försätter mig i en sinnesstämning som på något vis ökar min koncentration på det som jag har att berätta i skrift. När jag avslutat skrivarstunden för dagen och tillika stängt av musiken  så känner jag mig behagligt tom inombords och det ser jag som värdefullt .... för nu kan jag inför nästa skrivsejour fylla på med nytt ... det är bara låta lusten och  kreativiteten flöda ... ingen gammal skåpmat upptar utrymme.

Däremot gillar jag inte musik när jag kör bil😡 ... och ... jag kan skriva även utan musik om nu någon funderar.

Ha det bra under återstoden av oxveckorna.

Lasse