Tillbaka på Platån så hälsar våra pelargoner oss välkommen hem. Fantastiskt vad dom håller väl sin blomning trots att vi är en bra bit in i oktober....men jag är ju färgad av den senaste månadens leverne ovan polcirkeln i det sub-arktiska klimatet som där råder.....men även det är inte riktigt sant, dvs att det skulle vara kallt så här års. Nej snarare tvärtom! Det har nog varit vår varmaste oktobermånad hitintills på mycket länge. Så det är nog bara att glädjas åt pelargonernas prunka blomning och inte analysera så mycket.

Veckan som snart gått till de historiska arkivet har varit helt fantastisk sett ur mitt eget helt egoistiska perspektiv. Höjdpunkterna avlöste varandra som komna att för en lång tid framöver koncentreras till denna enda vecka och som en uppmaning till mig att riktigt suga på karamellen....för det lär dröja innan jag får uppleva något liknande, kraxar kråkan på min axel. 

Nåväl kraxar bäst som kraxar sist, jag spänner inte förhoppningens båge alltför mycket utan vill stå med fötterna fast förankrad på moder jord.....medan huvudet gärna får skåda ovan molnen så länge jag står stadigt, vill jag gärna tänka. Men, visst var det kul att på tisdag för första gången hålla boken "Pojken i bäcken" i mina händer. Att öppna pärmarna och bläddra mellan sidorna och att t.o.m lukta på den.....att efter dryga 2,5 års skrivande uppleva detta är en sann fröjd och glädje. Att dagen därpå, under Kiruna bokfestival, få presentera boken och signera densamma..... att få göra ett boksläpp samtidigt som bokmässan i min födelsestad var mäktigt. Att jag dessutom fick signera 38 böcker var mer än vad jag kunde ta in förrän flera timmar efteråt.

 

 

Som lök på laxen så bjöd mina tidigare arbetskollegor mig till Esrange dagen därpå att berätta och, för dem som så ville, signera någon bok eller så......det blev 30 signeringar!

Under gårdagen avtalade Bokhandeln i Saltsjöbaden om att införskaffa 10 böcker och en kommande signering i slutet av oktober/början av november. 10 böcker kommer även att levereras till Akademibokhandeln i Piteå under nästa vecka med signering den 4/12 och 10 böcker vardera till bokhandeln i Älvsbyn och till Hilles Hörna i Pajala med signeringar den 3/12 i Älvsbyn och 11/12 i Pajala. Böcker finns givetvis fortsättningsvis på vår fantastiska bokhandel i Kiruna och går utöver ovan sagda att beställa även från Bokus, Libris och Ebes förlag.

På fredag kväll var det så dags att njuta frukterna av veckan och vad var bättre än att intaga de förbokade platserna på Cirkus och föreställningen "Kristina från Duvemåla.......present av Jenny&Alexander för att vi skötte barnbarnen Jackson&Esther under föräldrarnas vistelse i Skottland.

 

Än är som sagt veckan inte slut. I morgon avslutas den mer kulturella delen, för en tid framöver, med ett besök på Intiman och Thomas von Brömsens enmans föreställning....vilket vi verkligen ser fram mot!

Ibland känns det som jag glider fram på en "räkmacka" och som jag inledde med, det kan jag kosta på mig att känna och få njuta av och få ta med mig som höjdpunkter väl värda att minnas när jag staplar omkring i de vita korridorerna.....fast, vid närmare eftertanke, då kanske jag inte längre mins något, så bara njut av stunden får väl vara mottot just nu.

Ha det bra,

Lasse