Råsunda Barnkör, Flickkör. Pojkkör och Sångstrålarna var söndagens uppställning på Familjemässan i Råsunda Kyrka. Vi var där för att ta del av mässan och att lyssna på Maria&Magnus dotter Rebecka som sjunger med i en av körerna.

Körerna var jätteduktiga och jag blev imponerad av hur småttingarna i "Sångstrålarna" hade lärt sig texter och att ha uppmärksamhet på körledarens dirigerande....allt stämde perfekt!

Efter familjemässan deltog vi i ett gemensamt fika med kaffe, saft, bullar och varmkorv för att därefter spendera de följande fyra timmarna tillsammans med familjen Maria&Magnus Jarl i deras hem. Familjen Rosengren anslöt även till denna trevliga samvaro som förutom prat och skratt även bjöd på en jättegod lax lunch som toppades med en fantastisk äppelkaka till efterrätt.

Just nu, i skrivandets stund, så börjar det ljusna utanför fönstret. Det är sista dagen på Platån för denna gång. Kl. 17.55 så avgår vårt tåg norrut för att anlända gruvmetropolen Kiruna kl. 11.06 i morgon fm, om nu allt går som planerat. Vi har varit här i dryga 4 veckor, en vistelse som förutom umgänget med Jenny&Alexander, Jackson och Esther har präglats av mycket kulturella aktiviteter likväl som möten och samvaro med vänner. Vi kommer suga länge på dessa upplevelserna och man kan säga att vi har laddat batterierna för den kommande vistelsen i tystnaden och mörkret på solsidan i Lainio by.....som givetvis bjuder på sina mer fysiska företräden som snöskottning, skidåkning och vedarbete, men även musikstunder i svåger Svantes kök och körsjungandet med församlingskören i Vittangi.....för det finns även kulturell spis för den som så söker.

Har följt väderleksläget i Lainio och jag förstår att vi i morgon kommer att möta ett ca. 3 dm tjockt snötäcke när vi efter 12 mils bilkörning från Kiruna kommer till byn. Svåger Svante kommer att möta upp med sin ATV för att hjälpa oss att köra bagaget till hemmet på solsidan....vi själva får väl pulsa i snön. Väl hemma blir det till att elda och skotta snö så att allt återigen blir "beboeligt" vilket lär ta en dag eller så.

Lasse

 

Körsång under familjemässan. På bilden saknas "Sångstrålarna"