Så passerar vi idag, sent på em, den magiska tidpunkten som kallas "Sommarsolståndet", d.v.s nu blir den ljusa delen av dygnet  kortare, fast det dröjer ett tag innan det blir märkbart, så än kan vi njuta av ljuset.

Såg, med vissa förväntningar om en nytändning i det Svenska laget matchen mellan Sverige och Tyskland. sent igår kväll. Tyvärr så kom dessa på förhoppningar på skam. Fyra mål i baken och endast ett motståndarnas mål. Tyskorna var betydligt bättre och det var nog egentligen en illusion att förvänta sig något annat. Läste på nätet i morse kommentarer från en del sport journalistiska experter och egentligen borde jag väl inte bli förvånad när jag läser dessa proffstyckares uppmaningar på vilka som nu bör lägga av. Dessutom så anser man att Pia S. som huvudansvarig är den som ytterst bär ansvaret för att vi inte lyckades bättre och även hon bör avgå.....om vi överhuvudtaget skall ha en chans att kvala in till OS i Rio.

Man säger att det blåser på toppen och Pia S. var och är nog fullt medveten om att ros&ris hör till och att man som ledare, framförallt att inom idrotter som fotboll aldrig får vara säker på någon form av "jobbförsäkran" utan går det inte som ledningen förväntat sig så får man kliva av, fast visst är det intressant att ta del av kommentarerna. 

Jag är på intet sätt speciellt intresserad av fotboll, dvs jag är inte en person som regelbundet hänger med i vad som händer och sker på de olika fotbollsarenorna....kan bara namnen på ett par tre fotbollsspelare, varav Zlatan är den ena. Så långt sträcker sig mitt fotbollskunnande så jag skall överhuvudtaget inte försöka mig på att bedöma Svenskornas insats annat än att även jag som novis kunde se att Tyskorna var betydligt bättre, sen kan man väl, bland de bättre vetande, diskutera huruvida det är ledaren eller spelarmaterialet det brister i.

Jag har vi ett flertal tillfällen sett och lyssnat till Pia S. om hennes tankar och praktiska utövande av ledarskap. Jag inte bara imponeras av hennes "track record som ledare", hon besitter en stor portion allmänmänsklig klokskap. Vore väl bra om hon fick fortsätta, om hon nu själv vill? Tycker alltså inte att hennes gloria på något sätt fallit på sned vilket för mig osökt in på Ulf Lundell och hans blogg där han ventilerade sin ilska och frustration över dotter och tidigare fru. Den borde förblivit oskriven. Han har visserligen tagit bort den men förklaringarna i sin efterföljande blogg har inte gjort saken bättre. Den eventuella glorian han haft har nu hamnat på sned eller rentav ramlat av i alla fall i mina ögon. Men det går att rannsaka sig själv och att gottgöra och jag är säker på att han vet vad som borde göras. Det finns hjälp att få i vilket fall som helst.

Medan jag är inte på ve&klagan så funderar jag starkt på att gå ur OK kooperationen, efter ett halvt sekel som medlem. Anledningen är Ines Uusmans försvar av den avgående OK VD's pension, 65 miljoner kronor. Hon sa i intervjun: " ....jag tycker inte vi skall ha en avgående VD som ska bli fattigpensionär"...Häpp!   

Visserligen har det gått snart två månader sedan hon uttalade och, jo, hon har gjort en pudel och ursäktat sitt uttalande. Men, detta skedde säkert under "bilan", så att säga, med tanke på de protester som kom från en bred allmänhet inte minst från PRO.

Ingen bryr sig säkert om att jag begär utträde ur OK/Q8 och eftersom jag fortfarande är tveksam, vanans makt, så får jag se hur jag gör.

Nog om detta. I dag på sena söndags eftermiddagen så är veklagan till trots, tacksam att få uppleva livet just nu med barnbarnen. De utsätter mig, inte bara för fysiska ansträngande aktiviteter vilket är befrämjande för min fysiska hydda utan även för kärleksbetygelser i form av pussar, kramar och tillgivenhet....och de är dessutom fullständigt ärliga och omedelbara i sitt sätt att vara. Det går bara någon sekund från skratt till gråt och vise versa. Oj, vad jag lär mig tålamod!

I nästa vecka på onsdag i gryningen bär det av till tystnaden.

Lasse