Så här mot slutet av vår tredje vecka på Platån så känns det som om tiden gått alldeles för fort. Inte för att jag, i motsatt till  Irene, dagligen åstadkommer så mycket så rinner timmar och dagar förunderligt fort iväg. Det måste bero på att vi trivs med vår tillvaro. Visst, vi är båda utpräglade ”doer” och nog kan vi  ibland tycka att det finns för lite att sätta tänderna i här nere. I Tystnaden behöver vi bara ta ett steg ut på brotrappan för att upptäcka saker som bör åtgärdas. Men, det finns ju en mening med allt som sker, det påstås så i alla fall, och kanske vår vistelse på Platån denna gång är menad att vara en stund av stillhet och inre reflexion. Nåväl, det får vara hur det vill med det för  endera dagen, om nu makterna står mig bi, torde min konvalescens vara över och då ... 

Vad trevligt det var att ta del av SSC 50 år i rymden jubileet. Det gick av stapeln på torsdag i veckan. En dag som även blev årets hittills varmaste. Fantastisk fint arrangemang i Observatorielunden. Kul att träffa tidigare arbetskompisar och extra kul att få ta del av att min gamla Esrange kollega Stig-Ove Silverlinds belönats med den prestigefulla Thulin medaljen. Stort grattis Stig-Ove, den medaljen  är du väl värd.

SSC's longtime employee Stig-Ove Silverlind, based at Esrange, has been awarded the Thulin Medal in silver. With his long experience and expertise, he has, among other projects, kept the Odin satellite in operation since February 2001 despite operational disruptions and challenges. (Stig-Ove till höger)

The Thulin Medal is the most prestigious award in the aerospace industry and is awarded by the Swedish Society of Aeronautics and Astronautics.

Under den kommande Kristi Himmelsfärdshelgen är vi i dagarna tre på heltid ansvarig för barnbarnen. Det lär bli en del utomhusaktiviteter och en hel del mobil&datorspel. Vi får se. Jag bär en from önskan att vi borde ägna viss tid åt att högläsa spännande barnböcker, men jag har mina misstankar att den önskan inte lär gå i uppfyllelse, fast osvuret är bäst Plötsligt händer det.

Allt gott,

Lasse.