13:e juli och vi är nu inne i mitten av sommarperioden med prunkande blomsters och en djupare och mer intensiv grönska. Bromsar, hästflugor och kryp, för mig okänt slag, gör oss sällskap närhelst vi vistas utomhus, vilket i dessa dagar av sol och värme är ett måste...oaktat mygg, bromsar o.d. Föresten, myggen har inte varit till nämnvärt besvär i år, bara något enstaka har jag förpassat till de sälla myggens jaktmarker. Lite oroväckande med tanke på hur den kommande hjortron säsongen blir.......utan mygg lär det bli skralt med bären. Fast, jag vet med bestämdhet att det finns människor som faktiskt föredrar lite mygg på bekostnad av hjortron tillgången.

Familjen Rosenberg har varit hos oss i snart två veckor och det är en sann glädje att få dela barnbarnens vardagliga vedermödor i glädje, tårar, stoj och stim! Givetvis gläds vi även åt att dotter och svärson delar vårt enkla käll.

En tornedalning skall bygga något varje sommar sägs det. För egen del så har jag påbörjat jobbet med att spika ihop en veranda vilket jag lovat barnbarnet Jackson att ha färdigt i god tid innan han åter vänder hemåt, mot Nacka/Finntorp. Har ca. 1 vecka på mig och det torde räcka. 

Förutom det så har jag även ett ofullbordat bastubygge i Maunu som skall fullbordas under hösten så jag fyller nog byggkvoten även i år.

Svåger Svante och jag tränar in låtar till lördagens spelning på Utmaningen i Lainio. Kul att stämma ihop någon timme varje kväll och jamma. Till spelningen så kommer vi vara förstärkta med Torde Eriksson på trummor, Lasse Björkenwall på gitarr och keyboard och Christer Einestrand på gitarr.

I mitten av denna vecka börjar "Lainio Happening" med allehanda trevliga aktiviteter under dagarna fem, bl.a. Lainiocupen i fotboll, kvarndag, pubafton, konststig och friluftsgudstjänst i Lypsyniemi. Det verkar dessutom bli hyfsat bra väder om man nu får tro SMHI så prognosen för ett stort deltagande ser gynnsam ut.

Under veckan som gick så fick jag min Enskilda firma registrerad av Boverket, efter mycket om och men gällande namnet. Men, nu finns den där med sigill och vattenstämpel. Jag jobbar med en hemsida som jag planerar att öppna i augusti och sen får vi se hur det går. Skoj är det!

Min roman som handlar om pojken Johan och som går under titeln "Pojken i bäcken" kommer troligtvis att finnas till försäljning redan i september. Upplagan inledningsvis är något begränsad så smartast och lite billigare är att förbeställa och köpa den direkt från förlaget (Ebes förlag som finns med som länk i bloggen). Föreställning......kanske lite som att köpa grisen i säcken kan vän av ordning tycka.....men jag tror inte någon behöver ångra sig. Boken kommer även att finnas till försäljning under boksigneringar som är planerade under hösten. Vill någon ha ytterligare information så ställer jag givetvis upp och berättar, det är bara att höra av sig.

I morgon skall jag tillsammans med svärsonen Alexander se till att den nytjärade träbåten kommer i älven. Ser fram mot stilla turer mha elmotor och lyssnades till vattnets kluckande när båten stillsamt tar sig fram......det går långsamt, men jag har all tid i världen.

Vi kanske ses på Utmaningen på lördag?

Lasse


 

 

Från vårt gig på Utmaningen för ett år sedan. I år förstärks vi med Todde på trummor och Christer på gitarr.  

Nytjärad och klar för Lainioälvens vatten 

Precis bara kommit igång