I morgon fm flyger jag till Kiruna. Jag hoppas att bilen som jag ställt på Kiruna fpl. behagar att starta så att jag kan fortsätta de 12 milen till Tystnaden. Där har varit kallt. Rapporten igår kväll från Irene meddelade -31 ... brrrr. Hon har varit flitig att i huset hålla elden vid liv. Men, visst är det bra att ha en eldstad att elda i då det blir kallt eller då strömmen försvinner (då blir det extra kallt vintertid). Värre är det i städer. Vad gör människorna om det mitt i kalla vintern inträffar ett längre strömavbrott? Då hjälper inte gasolkök ... jag såg några som häromsistens i TV blev intervjuade om vad de skulle ta sig till vid en dylik situation. "Vi har skaffat ett gasolkök", svarade några." Good Luck! Ni tinar säkert upp till våren", säger jag👍

Det har varit en mycket trevlig vistelse på Platån. Förmiddagarna har ägnats åt manusskrivande. Väckning 05.30. 3 koppar kaffe mellan 05.40-06.00. Tvagning och därefter gröt med siktet inställt på att fatta skrivdonen senast 06.30.

Eftermiddagarna har ägnats åt Esther och i förekommande fall Jackson. Esther har jag dagligen hämtat något tidigare från förskolan. Därefter har vi lekt och jag har även gjort förtvivlade försök att fixa käk ... ibland har det gått, ibland inte, då har det blivit en självkomponerad fruktmix som hon verkade gilla. Jag måste nog gå en matlagningskurs, om nu några sådana ännu finns? Men idag blev det varmkorv och korvbröd. Det var den godaste korv hon någonsin ätit, enligt henne ... så jag kanske har en viss talang i alla fall🌭

Just nu är jag i Finntorp och blir tvungen att säga hej då för denna gång till ungarna. Men till Påsk ses vi igen och då i Tystnaden.


 

Busungen Esther som stilar med sina för dagen inhandlade tofflor. Första mjölktanden har gett upp och givetvis fick hon en tandpeng