Nu har vi efter drygt en vecka börjat komma ikapp med det som blivit liggande för "fäfot" här hemma på solsidan i Tystnaden. Mycket återstår dock men vi tar det i någorlunda strukturerad ordning... framförallt inge jäkt. Under de senaste dagarna verkar det som om sommaren åter anlänt fast under nätterna så kan temperaturen krypa ned mot någon enstaka plusgrad. Idag ser det emellertid ut att vara mer grått väder fast SMHI utlovat sol och plus 18 grader... men det kanske klarnar upp.

Nåväl, det som grämer mig något är att inte vår träbåt kom i älven denna sommar och nu är det lite försent med tanke på att vi drar söderut om drygt fyra veckor.  Dotter Jenny gjorde ett fint jobb med att tjära densamma, men sen har den fått legat uppallad på tomten i den sanna förhoppningen att jag skulle sjösätta ekipaget... Men nej, det blev aldrig av för mycket annat propsade på min uppmärksamhet, så nu får den nytjärade båten ligga i fortsatt vila till nästa sommar. Plastbåten vi har i färjeläget gör däremot tjänst nästan dagligen då vi, med viss vedermöda, är tvungna att hämta över den färja som för det mesta befinner sig på fel sida om älven. Men, det är en del av livet här och så länge vi har orken kvar står vi ut... det finns så mycket annat av positiva saker på solsidan som uppväger omaket med färjeförbindelsen. En from förhoppning vi bär inom oss är att det inom, en inte alltför avlägsen framtid, blir en broförbindelse till vår sida av den vackra Lainio älv... fast det är nog som att tro på Jultomten.

Under de senaste dagarna så har vi (läs Eva-Karin på Ebes förlag och undertecknad) gått i mål med utformningen av omslaget till min nya bok "Kvinnan på stigen". Allt har gått i tryck och jag ser fram emot att hålla det första exemplaret i min hand om cirka fyra veckor. En pressrelease har gått ut från förlag och boken kan redan ny förhandsbeställas på Ebes förlag. Bokmässan i Göteborg blir den "officiella" releasen av boken.

Nu ska jag fortsätta med vedsysslorna och ikväll ser vi fram emot att inmundiga surströmming hemma hos goda vännerna Georg&Doris, tillsammans med ytterligare ett par familjer. Det har blivit en tradition att vi växelvis mellan familjerna arrangerar en surströmmingsmiddag i samband med den årliga premiären av denna läckerhet. Hoppas att även ni får möjlighet att smörja kråset med dessa fina fiskar.

Ha det bra,

Lasse