Här försvinner sommarens resultat av idogt röjningsjobb och ”myrslåtter” i det mindre formatet.

Rubriceringen är tillspetsad även om den äger en viss sanning. Vi lämnar Tystnaden på torsdag för att likt flyttfåglarna dra söderut närmare bestämt till Platån. Men olikt flyttfåglarna planerar vi att återvända till en vinterlik Tystnad i slutet av november ty plikten kallar, jag har författarbesök i början av december på tre biblon i norr vilket jag ser fram emot, men än finns gott om tid att förbereda dessa. Inget jäkt m.a.o.

Tillbaka till ämnet. Både Irene och jag har svårt att inte ha något för händerna. Efter kaffet i arla morgonstund är det som om gårdsjobben kallar och även om ”Att göra” listan för dagen lyser tom  så behöver vi bara gå ut på gården för att finna något som måste göras. Det tar aldrig slut och ibland, fast mycket sällan, så kryper känslan av arbetsläger in under huden. Men samtidigt är det självvalt och än så länge trivs vi med att ta ett nappatag med det som väntar därute i skog och på gårds tunet.

Nu återstår endast tre dagar och vi har så här på söndagskvällen börjat att trappa ned. Allt är i stort set klart för denna gång. Återstår endast en resa till Vittangi och en till Kiruna. Därefter bär det av till Platån. En resa där vi tänkte ta tid på oss , drygt tre dagar närmare bestämt, för att besöka platser som intresserar oss. Vi ser också fram emot att åter få träffa hela familjen Rosenberg, goda vännen Katarina, barnbarnens farmor, och våra grannar på Platån.  Givetvis dotter Jenny&barnens nyinköpta kattunge. Familjen har nu två katter.

 En söt och nyfiken kattunge. Ännu inte döpt.

Ha det gott,

Lasse