Sista dagen för denna gång på Platån. 17.30 i em. ska tåg 94 rulla ut från Stockholm central mot Kiruna och det är med ett visst vemod vi lämnar Platån för denna gång. De tre veckor av daglig samvaro med familjen Rosenberg och barnbarnen Jackson och Esther har varit jättefint och även om vi stundtals längtat tillbaka till Tystnaden så ser vi redan fram mot nästa gång vi får träffa dem.

Apropå rubricering av denna blogg så har den för närvarande att göra med mitt skrivande av sista delen i berättelsen om Johan. Eftersom händelserna i huvudsak utspelar sig i dåtid hamnar jag i ett tillstånd att befinna mig just i dåtid ... vilket ju samtidigt är nödvändigt, som jag ser det. Men, jag måste samtidigt vara uppmärksam och lyhörd för vad som händer och sker i det vardagliga nutidslivet. När jag är klar med dagens skrivarbete så har jag svårt att stiga ur det förflutna utan det dröjer kvar och jag blir ouppmärksam på de vardagliga saker som finns att göra ... inte kul för Irene som ofta tycker att hon pratar inför döva öron. Jag glömmer bort och måste även för den enklaste uppgift skriva ned vad jag ska göra. Ska jag handla måste jag ovillkorligen göra det ... även om det bara är en sak som ska inhandlas. Jag glömmer bort på vilka säkra platser jag placerat något viktigt som jag kan behöva. Jag går beslutsamt in i ett rum med den, för någon sekund sedan, klara föresats att göra något ... men blir stående med ett obeslutsamt uttryck i ansiktet funderande på vad det var jag skulle göra. Jag glömmer bort vad Irene så ivrigt diskuterat med mig och mina svar liknar många gånger "Goddag yxskaft" ... inte kul för henne med en så ouppmärksam man.

Visst, jag överdriver något men det är viktigt att leva i nuet även om som jag för närvarande ägnar mig åt ständiga bakåtblickar ... det blir säkert bättre när jag åter är i Tystnaden med allt i nuet som där måste göras.

I går firade vi barnbarnet Jacksons sexåriga födelsedag. Även treåriga Esther ansåg att hon fyllde år. Jättetrevligt födelsedagskalas med jubilaren och alla vänner som ville fira honom ... den karamellen kan vi suga länge på.

Just nu är det -14 grader och vi ska strax ge oss av till Igelbodastationen, släpande på väskorna i den decimeterdjupa snön. Därifrån till Henriksdal för byte till buss som tar oss till Slussen. T-bana därefter till T-centralen. Vi lämnar in bagaget för förvaring och beger oss ut på stan. Dotter Jenny ansluter så det blir fika och lunch tillsammans. Många timmar att slå ihjäl men det blir säker bra ... bara tåg 94 går som det ska. Igår var sträckan mellan Boden och Kiruna stängd p.g.a den stränga kylan i Boden men jag kan se av SJ appen att den åter är öppnad så vi är fyllda av tillförsikt inför den kommande resan.

Ha en fin Trettondag,

Lasse

  

 

 Jackson öppnar sina paket och även lilla Esther fick ett och annat paket för att inte bli alltför ledsen.

Platån i snöskrud nu på morgonen  

Hoppas bara att inte någon växel på Saltisbanan frusit.