Klockan äe strax 18.00 denna söndag den 13:e oktober,

vilket bl.a. innebär att vi avslutar helgvilan och griper oss ann den nya veckan med friskt mod...i alla fall kan man begrunda vad som bör planeras och göras, fast gällande det senare bör jag inte ta utnågot i förskott...det är ju ännu ogjort och kanske förbli så...eller blir gjort vid en helt annan tid (och kanske plats) än vad jag planerat! Men, det är kul att planera, det kommer jag aldrig ifrån!

Nu är det utökade sovrumsbygget, till 99% klart, och vi kan åter flytta in vårt sovande till det nu betydligt större utrymmet. Vi premiärsover första natten inatt.Återstår att montera spot-lights i valvet och dörrtröskel till veranda dörren.

Igårkväll fick vi besök av våra goda vänner Eilert&Rut Isaksson. Trevlig samvaro under kvällen där allehanda spörsmål avhandlades.Vi har känt varandra och umgåtts i över 45 år och det är fantastiskt hur lätt det är att ta upp tråden där man slutade ett tidigare samtalsämne även om man inte träffats under lång tid....man bara fortsätter där man slutat senast utan vidare krusiduller! Gott om goda vänner har man ont om.så man gör klokt i att vårda de få vänner man har.

Höjdaren under veckan som gick var att få träffa och umgås med dotter&svärson och  barnbarnen Jackson&Esther. Blev bara ett kort besök (torsdag-fredag) denna gång men vilken glädje att få samtala, på karlars vis, med drygt 2,5 åriga Jackson. Han anser att han är stor nu och pratar på om sina uppleverser....det är inte alltid jag riktigt förstår vad han säger, men vad gör det....Blir att tillbringa en stor del av tiden krypande och liggande på golvet men det är så man skall möta barn. Det är deras arena jag befinner mig på och det är här jag lär mig bli barn på nytt. Solstrålen Esther är 3 månader och söt som en trollunge! Känslan att få hålla detta lilla knyte i famnen går inte att beskrivas och när hon dessutom ler och jollrar åt morfar då är lyckan fullständig...det behöver inte bli bättre än så här, tänker jag.....skulle tro att så här känner de flesta far-och morföräldrar.

 

Min vän och kollega Stefan Lundin (arbetar på OHB i Stockholm) skall tillsammans med sin son ge sig ut på en 5 veckors rundresa i Vietnam. I skrivandets stund är dom på väg från Svedala till Ho Chi Minh city där dom skall köpa motorcyklar (kinesiska) för att på hoj resa runt. Dom har en blogg: mopparunt.blogspot.se där dom vad som händer under resan. Läs den gärna (lägger in adressen i mina bifogade länkar), det skall jag göra.

Idag var det körsång under gudstjänsten i samband med "Seniorernas dag" i Vittangi kyrka. Mycket välbesökt, kyrkan var mer än halvfull vilket inte alls hör till vanligheterna en vanlig söndag. Ganska kul det här med "Seniorernas dag". Hette tidigare "De Gamlas dag"  men någonting i ordet "Gamlal" får människor att inte komma..."Inte är jag gammal tänker vi gamlingar!!! Därav ändringen till "Senior".

Veckan som kommer då? Jo, på tisdag skall jag iväg till sjukgymnasten i Vittangi för att för 4:e gången tapa hälen. Lider sen ett år tilbaka av en seninflamation under foten (hälsporre) och tapening lindrar smärtan, samt påskyndar läkningen....om jag bara tar det lugnt med promenerandet. På onsdag iväg till Vittangi sopstation för att slänga allt bråte som blev en bi-produkt av byggandet. Samma dag är det dags att dra upp plastbåten. 

Väderleksprognosen lovar kallväder under hela veckan som kommer så nu är ÄNTLIGEN Kung Bore i antågande.

 

Lev väl även ni!