Lämnade gående hemmet i en gråmulen Tystnad. Tidig, mycket tidigt på torsdag fm. Lainio älv var vid överfarten vattensjuk efter det ihållande regn som tidigare fallit. Isen bär nog åtskilliga ton men smältvattnet från snön gör att biltrafiken över älven upphört.


 

Satte mig tillrätta i Volvon som dagen innan fått på sig sommardäcken. De första 3 milen efter en bedrövlig grusväg lämnade mycket f.ö. att önska. Men glad i sinnet kunde inte ens dessa tusentals gropar ta mitt förväntansfulla humör ifrån mig. Tog sina modiga 50 minuter innan jag var på asfaltvägen... men under färden fick jag bl.a. beskåda; en räv, två tjäderhönor, ett par ripor och några ängsliga renar. Det kanske var meningen att jag skulle "krypköra" för att hinna ta in allt detta.

Två trevliga signeringar i Boden och Luleå ligger bakom mig. På Akademibokhandeln i Luleå fick jag välja en bok och jag valde; Linda Olsson "En syster i mitt hus"...blir säkert en höjdarläsning.

 


Nu, sittande på ett Scandic hotell i Ö-vik i väntan på att äta frukost inför den återstående del av bilfärden som skall ta mig till Stockholm och Platån känns det mesta gott. Hoppas bara att biltrafiken in till storstan inte är alltför svår med tanke på Carl-Gustavs 70års firande.... får väl utbringa ett Grattis... snart är det min tur.

För någon vecka sedan blev jag tillfrågad att leda allsången vid majbrasan i byn. Jag tackade ja men saker och ting var tvunget att dirigeras om i min planering, som det tidvis gör. Den verkliga verkligheten griper in och då måste jag ändra fokus, så att säga. 

Nåväl, jag får väl högt, bakom ratten, stämma upp....kanske när jag passerar Uppsala... i vårsången "Vintern rasat..." och "Sköna maj...".

Ha en fin Valborg!