Åter en vecka nästan till ända och än ingen is på Lainio älv.....enligt välunderrättade källor som jag tagit del av på FB. Nåväl, jag kanske är lite väl tidigt ute och det behövs ju bara några riktigt kalla nätter så lägger sig isen iaf i Alasuando. Så det är bara för oss här på platån att bida vår tid, och för den delen, det går ju heller ingen nöd på oss.

Just nu är det +10 och klarblå himmel och jag har nyss kommit hem från den dagliga stavgången där vissa sträckor går längs Baggensfjärden mot Grand Hotell i Saltsjöbaden. 5 Km i rask stavgång är härligt och att då och då byta ut stavgången mot jogging är också kul och ger en variation som jag upplever stimulerande. Emellertid, jag får ta det lite lugnt med tanke på att jag åter dragit på mig ett ljumskbråck....för 4:e gången. Ännu inte till något omedelbart besvär men lite mer försiktig med tunga lyft får jag vara. Lär iaf bli operation och jag skall på en undersökning i november inför en kommande operation.....därefter blir det lugna puckar ett bra tag....hur det nu skall gå med snöskottning o.d. får väl lösa sig på ett eller annat sätt. Kan iaf ägna en hel del tid åt skrivande utan att behöva känna "dåligt" samvete för att jag bara driver inomhus...."så något ont som inte har något gott med sig" eller var det tvärtom?

Veckan som snart är till ända har som vanligt bjudit på fina stunder. I onsdag träffade jag vännen och tidigare arbetskollegan Anna Malmqvist på stan. Vi fikade och samtalade om vad vi just nu gjorde. Alltid lika trevligt att träffas.

Tänk hur förunderligt det är med vänner, det kan gå lång tid mellan träffarna men när man möts igen så återupptar man samtalet som om det vore igår man senast träffades. Man behöver aldrig föreställa sig och en vän är någon som känner dina fel och brister och ändå tycker om dig. Man har säkert inte många vänner...kanske bara en handfull eller endast en....men oavsett, vänner måste jag givetvis vårda och inte bara påkalla deras uppmärksamhet när jag är i behov av deras stöd och hjälp.

Bokleveranserna till Älvsbyn, Luleå, Piteå och Pajala inför de kommande signeringarna i Norrbotten anlände också i veckan (Luleå gick direkt från förlaget). En hel del bestyr att packa om så att vardera bokaffär fick sin del av leveransen. Att jag dessutom inte har någon hemmaprinter på platån upplevde jag inledningsvis som ett oöverstigligt problem (måste själv skriva fraktsedlarna). Jag ondgjorde mig under en hel dag ock gnällde över min olycka och var på vippen att köpa en billig från Claes O. tills min bättre hälft bad mig sluta upp med min ve-klagan och gå till biblioteket som ligger nästgårds och skriva ut......"Skrivare finns givetvis där! Det borde väl alla begriper...t.o.m DU!"..sa hon med bestämd röst. Och, jo blidkad av hennes stränga uppsyn så lät jag förnuftet få råda och stegade dit. Det var hur lätt som helst och kostade bara 8 kronor. Vilken tur att jag har en sån fru!

Igår var den absoluta höjdardagen för veckan...det törs jag säga även om veckan inte är slut ännu. Vi fick nöjet att ta med flickebarnet Esther på ett besök till Skansen. Esther är vårt 2-åriga barnbarn och mycket förtjust i djur av alla de slag och så hon trivdes se och fascineras av  grisar, kor, getter, kattor, påfåglar, änder och ormar....hon t.o.m skänkte sin napp till kattorna....fast för säkerhetsskull hade hon ytterligare ett par reserver i jackfickan. Även resan till och från med Saltsjöbana och båt var ju ett äventyr för en 2-åring. Tänk vad glädjen hos ett lite barn kan ge och tänk vad lycklig jag är idag som får och kan uppleva det.

 

Visserligen en "stengris" i detta fall men likafullt en gris för Esther

 

Man blir hungrig av alla intryck

Slutligen av händelserna under gångna dagar så har jag även avtalat med Saltsjöbadens bokhandel om att signera hos dem den 6:e november mellan 14.00-15.30. Böcker finns nu även där och evenemanget kommer att annonseras på följande sätt:

 


Frugan är i skrivandets stund och sköter barnbarnen medan föräldrarna har storstädning i källarförrådet. Jag skall strax ansluta till dem och önskar er en god helg,

Lasse