Jag är inte perfekt! Nu har jag sagt det och jag vet att med det nya sätt att kommunicera så når detta ut till många, och jag kan inte med "hedern" i behåll ta tillbaka ett sådant "Statement".  Nej, det är bara att erkänna, jag är inte perfekt....även om jag tidigare har trott så. Fast, de flesta vet nog redan det så jag slår säkert in öppna dörrar.

Men, jag måste för mig själv ganska ofta stiga ned från den tron jag mentalt har byggt upp, varifrån jag skådat och bedömt min omgivning. Allt kretsar inte bara runt mig. Jag måste inse att jordaxeln går inte genom mig och att jag inte är medelpunkten.

Att ta hänsyn till andra människors åsikter och insikter, att finna mig i att vara en kugge i ett större maskineri, att vara en god medmänniska, att våga visa mina fel och brister, att erkänna när jag har fel och att sträva efter att varje ny dag skall jag göra något gott för någon är en insikt att stilla bedja om.

Inte alltid så lätt kan man tänka. Inte alla dagar där jag själv bidragit med något gott, men jag kan ha en strävan att jag varje dag skall bli bättre på något....bättre att lyssna på vad hustrun har att säga, bättre granne, mer hjälpsam, säga något vänlig till någon, göra något gott åt någon utan att basunera ut det över FB för att visa min "godhet"....vilket ju snarare är min "självupptagenhet" som visar sig i all sin glans. Det händer titt som tätt att jag visar upp mig på detta sätt....men jag jobbar oförtrutet på det.

Givetvis, vissa dagar vid kvällningen, när just den dagen skall summeras så blev inget speciellt gott gjort! Men, jag brukar trösta mig med att jag vid dagens början hade goda intentioner, och i morgon är en ny dag så det är bara att försöka igen.

Under helgen har vi avvecklat stuga och tomt i Maunu. Allt är nu sålt och vi är till fullo övertygade om att familjen som nu tar över kommer att vårda och utveckla hus och tomt. Det var med stort vemod vi under helgen packade våra personliga saker i bil och släpvagn. Vi har upplevt många trevliga och minnesvärda stunder i samvaron med goda vänner vilket är fina minnen att ha med sig när kylan och mörkret nu börjar göra sig påminda. Vi är samtidigt välkomna att fortsättningsvis hälsa på i Maunu. Gustav Närvä har lovat oss att inkvartering alltid kommer finnas.

I veckan som kommer blir det åter lite björkkvistning i Birgers skogsskifte. Även så skall vi fälla några stora granar på tomten. Jag får hjälp av Torsten Strandelin som med traktor skall vara mig behjälplig att säkert få ned träden, samt bryta upp rotverken.

Ser även fram mot fredag em då jag får möjlighet att över en fika få träffa syskonbarnen Elisabeth och Inger.

Frugan jobbar hela veckan så det blir alternativt, sardiner och ägg, falukorv och ägg eller varmkorv och ägg till lunch varje dag! Gourmé mat m.a.o!

Lasse 


 

 

 Snart "brinner" Aspen

 Packning av släpet i Maunu

 Sista måltiden för oss vid denna grillplats vid Maunu stugan

Det var med vemod vi lämnade denna fantastiska plats