"Snön faller och vi med den", sjöng Ulf Lundell. Och visst har det snöat och blåst men än står jag upprätt. Jag har ägnat ganska mycket tid till att med skotern köra upp en hållbar 5 km transportled till det ställe där jag ska fälla björk för kommande års vedeldning. Varje gång jag har varit i väg, och efter att ha kämpat med skoterkörningen i lössnön (jo, snödjupet räcker till, ca 70 cm men ännu med föga bärighet vilket gör körningen svår) i någon timme så går det inte mer än ett dygn innan det åter vräker ner snö. Bara att börja om m.a.o. Det hjälper föga att ondgöra sig över vädrets makter. Tålamod är ledordet😀Bara på det igen. En vacker dag visar väderprognosen uppehåll i flera dagar och då blir det björkfällning och björktransport.

Idag snöar det ganska intensivt. Har från klockan åtta i morse hitintills skottat gården två gånger. Snöandet ska enligt SMHI upphöra vid femtiden i em så jag har att se fram emot ytterligare ett par rundor med snöskyffel och ATV. Det tar en timme att få hela gården skottad men jag ondgör mig inte. Jag ser detta som ett välkommet avbrott i skrivandet. Snöar det inte drar jag upp ett skidspår och tar mig en tur. Allt detta är befrämjande för mig och den fysiska motion som jag så väl behöver. Att sitta lutad över skrivdon&papper dagarna i ända klarar jag inte av. Jag måste röra på mig, helst utomhus.

Nåväl, nog om detta. I Vittangi kyrkokör har vi konsert i kyrkan onsdagen den 10:e april och vi tränar intensivt för att sångerna ska sitta som en smäck. Varje onsdag kör jag de fyra milen till kyrkan i Vittangi där vi övar, vilket för en sörlänning kan kännas långt, vilket  jag även kan förstå. Men, jag känner mig upplyft, glad och lätt i sinnet efter varje sådan körövning. Jo, det är inte klimatsmart, det vet jag (inte heller mitt skoterkörandet och vedeldande) men några alternativa färdmedel eller uppvärmningssätt för vårt leverne i Tystnaden är få, om ens några. Alternativet att flytta till vårt boende på Platån med tillgång till mer miljövänliga transportmedel får anstå ännu något år.

En sak som så här i snövädret glädjer mig är att den skrivarkurs jag ska leda i Studieförbundets regi är fullbokad. Första kursträffen blir nu på torsdag kväll vilket jag verkligen ser fram emot.

Veckan därpå så bilar Irene och jag till Boden för boksignering på Charlott Lemans eminenta bokhandel "Bok&Bläck". Jag har varit där de tre senaste åren och med viss förväntan ser jag fram emot att få träffa litteraturintresserade bodensare igen.

På onsdag är det vårdagjämning. Natt och dag är då lika långa och vi kan hälsa våren&sommaren välkomna. Men än lär det snöa en hel del på mina breddgrader så hälsningen är nog mer till för människor boende söder om dalälven😀

Ha det gott!

Lasse