Vad härligt...SNÖ! Dagarna innan vi ska bänka oss på tåg 94 mot norr så har vädergudarna hörsammat min trägna längtan och låtit 2-3 cm snö falla över Platån...som en liten förberedelse inför vad vi kommer att möte på onsdag morgonen då vi åter beträder den Kirunianska jorden. Fast snön här är inte densamma som i höga nord. Snön här nere är "grynig och grötig" (kan inte hitta någon bättre beskrivning) och även om temperaturen ligger kring -5 så klibbar den fast i skorna och vätan underifrån tränger upp igenom skosulorna.....men nu skall jag inte klaga, det är ju iaf snö. Inte bara jag som gladdes, barnbarnen blev stormförtjusta och jag hoppas snön får ligga kvar i ytterligare en tid innan den förvandlas till snömodd och sörja vilket blir fallet så fort tempen stigit över nollstrecket.

Vi har haft två fantastiska veckor där umgänget med familjen Rosenberg varit de dagliga höjdpunkterna. Barnbarnen Jackson och Esther ger oss ofantlig glädje och det är ett sant nöje att följa småttingarnas utveckling. Jackson skall fylla 5 år i början av januari och styr och ställer som den storebror han är....inte alltid till föräldrarnas belåtenhet eftersom hans rike ibland även tycks omfatta föräldrareviret, men han blir genom föräldrarnas varsamma befäl åter medveten om rangordningen i familjen. Lillasyster Esther är 2,5 år, söt som en karamell och även hon med en mycket stark vilja. Hon pratar på som den värsta pratkvarn och det ord som hon senast tagit till sig är "oviktigt"...fast hon menar egentligen "orättvist"...men det bekymrar inte henne och vi vet ju vad hon avser så varför rätta henne. Tids nog blir hon medveten om innebörden av orden.

Jag har så smått börjat skissa på nästa del av romanen "Pojken i bäcken". Hitintills bara några krumelurer nedtecknade på några A4 sidor men jag har en ide om början och slutet så när vi åter är på plats på solsidan i Lainio får det bli ett mer strukturerat skrivande.

Eva-Karin på Ebes förlag meddelande mig att förlaget kommer att deltaga på bokmässan i Göteborg i slutet av september. Skall bli kul. Har aldrig varit där och att nu få chansen att tillsammans med andra författare från förlaget liksom författare från andra förlag få ställa ut sina verk, samtala med besökare och signera en och annan bok, träffa andra författare och lyssna på intressanta föreläsningar....ser verkligen fram mot det.

Eftermiddagen idag bjöd på en jättetrevlig träff med vännerna Lennart och Gunvor. Vi fikade på Wienerkaféet inne i Stockholm och samtalen ville inte ta slut trots att vi ventilerat gamla minnen i nästan 3 timmar. Så blir det lätt i goda vänners lag. Wienerkaféet har egentligen en tidsgräns för sittning på 1,5 timme men den snälla serveringspersonalen förstod, av vårt ivriga samtalande, att det inte var lönt att få oss att bryta upp, så vi fick prata klart. Vi bröt slutligen upp och lovade varandra att åter träffas för att umgås och fortsätta samtalet där vi nu avslutade....definitivt ett löfte som blir lätt att hålla,

Snart är det slut på 2015 och jag gör sedan år tillbaka ett personligt "bokslut" på året som gått. Alltid lika spännande att sätta pennan mot pappret och formulera hur jag upplevt det gångna året med alla dess vardagliga vedermödorna som jag sett dem. Positivt som negativt. Hur jag tagit till mig och hanterat allt detta...inte alltid lätt att beskriva på ett så objektivt och ärligt sätt som möjligt...men jag gör mitt bästa, och det är bara jag som vet vad jag skrivit och det vore ju enbart dumt att "skönmåla" mitt beteende.,,,vem vill jag lura egentligen?

Slutligen vill jag önska er alla ett riktigt gott avslut på 2015 och med en from förhoppning om att 2016 blir ett någorlunda hyfsat år.

Lasse