Nu har första snön fallit på Platån. Visserligen bara ett kortvarigt snöfall, men i alla fall en förvarning om att vintern (med Stockholmsmått mätt) nu på allvar är i antågande. Vi får se? Det lär inte bli som uppe i Tystnaden men man får vara nöjd med det lilla vita som trillar ned där ovanifrån.

Elfte veckan på Platån inleds idag. Veckorna som gått har varit fyllda av aktiviteter och tiden har runnit iväg utan att vi riktigt fattat det. Det var som nyss vi anlände till vårt bohag på Platån.Men vid en blick i backspegeln är det ju mycket vi hunnit med. Vi har varit sysselsatta med allehanda göromål i dotter Jennys hem likväl som hemma hos oss själva, och då går tiden fort.

Den femåriga kattmadamen ” Shuffle” som Jenny och barnbarnen hämtade från ett katthem för snart en månad sedan har blivit en kär tillökning i hennes familj. Katten har funnit sig väl tillrätta, förutom de dagar då jag målade väggar, satte upp tavlor, monterade möbler, borrade och hade mig. Det störde Shuffle som verkade har fått ett ont öga till mig, för så fort jag trädde in i Jennys lägenhet med verktygslådan i hand försvann kattstackarn under någon säng i barnens sovrum för att slippa uppleva eländet jag ställde till med. Men nu, efter att även julstjärnor och annat dekorativt till sist har kommit på plats så drar nog madam Shuffle en lättnadens suck och, vilket bör tilläggas, vi är kompisar igen.

Manuset till min nästa bok som går under namnet ”Den vankelmodige mannen från byn” är klar som råmanus. Det jag fortfarande filar på är en hel del förändringar i de inledande kapitlen, vilket jag kommer att jobba med under resten av detta år innan jag skickar det till Ebes förlag med den fromma förhoppning att återigen bli utgiven ... även om det kommer att krävas en del korrekturgranskning och ytterligare förändringar.

Slutligen, Ebes förlag har ställt samman en julkatalog med fina julpriser på alla de verk som förlagets författare har gjort sig skyldiga till. Gå gärna in och botanisera på: https://issuu.com/ebesforlag/docs/jul_2020?fr=sNmUwMDIzNDk0NTQ&fbclid=IwAR1nr-HwboRiASdMDMO52upJKz5NfZVp_YMfNg1FAdVF_npGaj1_xCO9x-w

Ha det gott,

Lasse