Så kom då vintern till Platån 

I början av förra veckan var det sommarliknande temperaturer och sex dagar därefter slog vintern till med full kraft och med stora problem för fot-, hjul- och spårbundna. Det var inga rimliga mängder som föll ned från himlavalvet under dagarna som följde och än är det inte slut på nederbörden. Härligt med vinter, men det är inte torr snö som faller. Blöt och tung är den, inte alls som i Tystnaden där snön är kall och torr. 

Under natten mot idag vaknade jag av kraftigt muller. Det var åskan som gick och natthimlen lystes upp av blixtar. Mycket ska man vara med om, men att samtidigt under en snöstorm få erfara ett åskväder, det har jag aldrig tidigare upplevt. En erfarenhet rikare m.a.o. På vår motionspromenad i morse i snöblasket såg jag vad snöstormen åstadkommit.

N

Nu återstår fem dagar av vår vistelse på Platån. De drygt åtta veckor som vi varit här har gått fort. En del blev gjort och en del ogjort, men det är som det ska vara för något ska man ha kvar till nästa gång vi är på Platån.

Vi kommer att följa väderleksläget och om väderleksförhållandena blir alltför svåra så kan vi tänka oss att flytta fram avresan en eller annan dag. Flexibla är vi. Det enda som  är mer ”tvunget” är att jag är på plats i norr för mina biblobesök i Karesuando, Vittangi och Svappavaara i början av december.

Ha det gott,

Lasse