En vecka till har förflutit i vår vistelse på Platån. En vecka som under sin senaste del präglats av värme och sol. Vi har äntligen fått flytta ut en stor del av vår tillvaron till verandan ... fast egentligen är det i huvudsak jag som kommit i åtnjutande av att sitta vid verandamöblemanget och njuta av finvädret, och skriva förstås. Irene har varit behjälplig hos familjen Rosenberg i Finntorp under större delen av veckan medan jag som sagt fått rodda med mitt. Så till exempel blev jag utbjuden på middag på Fjäderholmarna tillsammans med ett gäng veteraner från min tidigare arbetsplats. Jättetrevligt att träffa tidigare arbetskollegor och samtidigt bli bjuden på god mat.

Restaurangen på Fjäderholmarna är väl värt ett besök


På Fjäderholmarna blev jag även förädlad med en blomma av veterangänget ... men jag vet inte vad blomman heter?

Tillbaka till våra barnbarn. Även om jag fått rå om mig själv under större delen av veckan så har jag  bidragit med det mitt förstånd och tålamod kan bidra med för i fredags ställde vi upp på att under drygt två dygn sköta  barnbarnen Jackson och Esther hemma hos oss på Platån. Härligt med avlastning tyckte föräldrarna och härligt att få rå om ungarna tänkte vi. Och det har varit härligt även om vår lilla lägenhet nog inte är byggd för två aktiva krabater som har all energi i världen och snabba humörssvängningar, vilket har krävt absolut uppmärksamhet från vår sida. Men, vi har haft kul. Som tur är har vi en jättefin uteplats där ungarna fått cykla och leka ... givetvis under uppsikt av morföräldrarna. Lilla Esther är förtjust i djur av alla de slag så hon plockade sniglar och blev överförtjust när hon såg hur de kröp ut en bit ur sina skal ... ja jag tror, att hon i ett obevakat ögonblick,  lyckades befria någon snigel från sitt hus. Jag hann hindra henne precis när hon stoppade in tungan i huset för attsmaka. 

Själv har jag ätit sniglar med då med citron som smakhöjare, fast ärligt talat så står det inte högst på min lista av läckerheter.

Med barnbarnet Jackson såg vi en film i Sickla igår. "Baby Boss" ... trots mitt barnasinne, den var barntillåten från sjuår, så skrattade jag bara två gånger, om jag minns rätt, och huruvida Jackson gillade det han sett fick jag aldrig klar för mig för på min fråga svarade han bara "Sluta tjata om filmen". Nåväl, det var i alla fall gott att få i sig baconchips och läsk så viss glädje hade jag av biobesöket. 


Idag har det varit femtioårsjubileum för det första spadtaget på Igelbodaplatån. Mycket trevlig tillställning som har pågått hela dagen med spel&lek, mat&dryck, tipspromenad i området och lotteri&tombola. Barnbarnen var givetvis med nu förstärkt av moder Jenny. Därefter middag hos oss och ytterligare därefter skjutsade jag tillbaka barnbarn och barn till sitt hem i Finntorp.


Så här i de ljumma försommarkvällen vilar friden åter över Platån och jag hör koltrasten vackert sjunga där jag sitter på verandan och skriver dessa ord. När man ser spireahäcken nedan så vill man bara stanna tiden en stund och bara njuta.