Oj vad segt denna Kristi Himmelsfärdshelg har börjat och än är bara sexton timmar gångna. Men det har å andra sidan kanske varit välbehövligt med vilan efter dagar av ganska intensiv mental och kroppslig aktivitet.

Vadå intensiv? kanske någon frågar. En pensionär har ju möjlighet att disponera sin tid? Behöver inte stressa och jäkta som vi arbetande och samhällsbärande människor. Sluta inbilla oss att du har gjort något alldeles extra de senaste veckorna som har varit befrämjande för samhället. Det du eventuellt, ja jag säger eventuellt, har åstadkommit har bara varit befrämjande för dig själv och stärkt ditt för övrigt stora ego!

Jodå, så kanske en fortfarande yrkesverksam medborgare ser det. En medborgare som knogar i grottekvarnen och springer runt i ekorrhjulet fem dagar i veckan. Tja, lev och låt leva heter det och oavsett mina tillkortakommanden i mångt och mycket så äger jag i alla fall sanningen om mig själv ... eller gör jag det, jag börjar undra? 

Det har varit toppen väder under de senaste dagarna och prognosen framöver lovar fortsatt värme. Snön smälter så sakteliga och fr.o.m idag så kan vi inte ta oss gående över Lainio älv. Isen börjar bli alltför riskabel att ge sig ut på så nu är det bara att vänta på islossningen och öppet farbart vatten. 

Det går framåt, om än knaggligt med skrivandet av min nya roman. Jag skriver om händelserna i en lite fiktiv by i norr där min huvudperson, den åttioårige änklingen Marko är utsatt för trakasserier av det grövre slaget och hur han försöker att freda sig, när våldsamheterna efter hand trappas upp. Men, efter hundra sidor så känner jag att berättelsen bär alltmer. Jag har heller ingen brådska att färdigställa råmanuset till ett speciellt datum, vilket just nu känns skönt.

För övrigt tornar det upp sig till en allt häftigare debatt, om myndigheternas och regeringens Coronastrategi var det bästa sättet att möta pandemin. En strategi som många tycker har gått helt fel. "Experter" har uttalat sig i fördömande ordalag och jag kommer att tänka på Bob Dylans sång "Times they are a'changing" där han bl.a. sjunger med hänvisning till författare och kritiker:" Dont speak too soon for the wheel still in spin". Än är inte pandemin över på långa vägar och fortfarande följer vi de råd som FHM vill att vi följer.

Sitter just nu och njuter denna sega dag på vår veranda. Solen har just gått bakom vår tall så det börjar bli något kylslaget. Jag går in i värmen för återstoden av denna dag.

Ha det gott,

Lasse