Stilla dagar på Platån

Att i eftermiddagens solsken försöka läsa Jan Eliassons bok ”Ord och handling” låter sig icke  göras, och så sant, Irene fick söka sig till skuggan i Pergolan. Midsommarvädret har varit underbart och SMHI utlovar fortsatt sol och värme under den kommande veckan. Alla trivs inte i värmen, men vi gör det definitivt. Motionerandet som vi inte gör avkall på sker ganska tidigt på förmiddagarna då det är något svalare, men all annan aktivitet som kan komma att kräva kroppslig ansträngning parkerar vi utan att känna det minsta ”dåligt samvete”.

Midsommaraftonen firades hemma hos barnbarnen farmor, Katarina, i hennes italiensk influerade trädgårdsterass i Lillängen. Irene och Katarina hade fixat all den goda maten. Barnens pappa, Alexander, hade bakat en fantastisk god cheesecaketårta som tillsammans med Irenes jordgubbstårta avsmakades i stora potioner till kaffe&dryck. Efter maten sprang barn och föräldrar Rosenberg iväg till den närbelägna bryggan för att ta sig i dopp i Järla sjö. Samvaron avslutades med ett quiz som Alexander gjort. Det gick ut på att gissa låtar och artister. Vi delades upp i två lag ... seniorer och ungdomar. Ungdomarna vann med de för seniorerna förnedrsande siffrorna 18 mot 4. Fick mig en tankeställare att jag nog måste bredda mitt musiklyssnande för att hänga med i vad som är gångbart idag. På kvällssidan bröt Irene och jag upp och tog tåget hem till Platån med den fina upplevelsen av eftermiddagens- och kvällens samvaro i kärt minne.

 På terassen i samspråk med dotter Jenny och barnbarnet Esther

Del av terassen sett uppifrån husverandan 


Nu stundar en ny vecka där SÖS besök, Elvis film och synkontroll står på programmet. Nästa vecka avslutas med en träff med familjen Maria&Magnus Jarl i Solna. Den träffen ser vi fram emot.

Allt gott,

Lasse