Åter en vecka till ända och fr.o.m imorgon går vi in i Påskveckan. Tiden går fort det var ju nyss det var Påsk, brukar jag tänka,  trots att det har gått drygt ett år sen sist. Ett solvarv går med samma hastighet som tidigare det är sanning svår att motsäga...men ändå? Kanske beror på det på åldern? Eller att glada minnen har en benägenhet att klistra sig fast i minnet på ett mer behagligt sätt än de tråkiga. Ser iaf fram mot Påsken även om dotter, svärson och barnbarn i år stannar hemma i Nacka/Finntorp.

Utan dotter, svärson och barnbarn på plats i tystnaden så får väl Irene och jag göra det bästa möjliga av den kristna högtiden som ju börjar redan idag (palmsöndagen). På långfredag blir det körsång med församlingskören i Vittangi kyrka och andra aktiviteter som för oss är befrämjande. Påskris, påskägg och påskmust är ett måste. 

En och annan skidtur lär det bli (prognosen lovar snö...vad förvånad jag blir!). 

Ser även fram mot en ny bokleverans som kommer i början av veckan. Alltid lika kul att hämta ut och öppna bokpaketen. Laddar upp inför Världsbokens dag den 25/4 på biblioteket i Kiruna och för signeringar i Boden och i Luleå några dagar därefter.

Skrivjobbet med mitt nya manus har nu kommit halvvägs och jag kommer att ta mig tid under ett par dagar för att föra in synpunkter och förslag som jag fått för de sexton hitintills skrivna kapitlen (från Eva, Ingrid och Irene. Irene högläser vissa kapitel vilket är enormt nyttigt för mig. Att lyssna till uppläsningen ger ett annat intryck än då jag bara läser tyst. Givetvis hamnar vi i diskussioner om innehåll, ordval eller flytet i texten men så måste det vara...och jag har lärt mig lyssna "något bättre" än tidigare. 

En klok, till mig närstående person har sagt att det är bättre om jag tar ut bomullen ur öronen och stoppar det i munnen...jag kanske kan lära mig lite mer om jag följer detta råd.

Åter vill jag slå ett slag för det fantastiska kaféet i Vittangi, "Engla Lycka". I fredags em. fikade vi åter i dess trivsamma lokal. Hemtrevlig miljö, trevlig gemytlig stämning och personal och jättegott kaffe med fikabröd som är hembakat och ekologiskt. Har ni vägarna förbi och kan avvara en stund i er stressiga vardag kika in där. Ta ett gott fika och stressa av. De har även en läshörna med tidningar och böcker där man kan koppla av en stund med att läsa.

Hoppas att den "Stilla veckan" blir bra även för er.

Lasse