Morgon på Platån. Gråväder och +3,5, och vi hoppas att det klarnar upp fram på dagen. Vi har tvättstuga. Tvättstuga i arla morgonstund är faktiskt inte så illa. Det är tvärtom riktigt roligt att ladda maskinerna och torktumlaren, mangla och hänga upp det tvättade byker på tork. Eftersom den lägenhet vi bebor inte får plats med tvättmaskin får vi tvätta gratis i den fina tvättstugan som finns i området ... bara det gör tvättandet lustfyllt😀 

Något större mått av motionsaktiviteter har det väl inte blivit under den tid vi vistats här. Jo, visst har jag promenerat och Irene, sin vana trogen, har kört ett och annan joggingpass, men den egen ansträngningen har som sagt varit mycket måttlig ... knappt styrfart och inte en endaste svettdroppe på pannan. Jag är inte så värst  nedslagen för det, för jag vet, att väl i Tystnaden finns kroppslig sysselsättning med snöskottning, vedarbete och icke att förglömma, skidåkning. Ser fram emot att koppla spårmaskinen till skotern och dra upp ett spår genom skog och myr för härliga skidturer i vita spår. Men, det hör framtiden till för just i denna stund, med två dagar kvar på Platån, så kommer vi samtidigt med vår längtan till Tystnaden även att sakna umgänget med barn&barnbarn ... men det är nog så det ska vara och de kommer ju upp till oss till Jul. 

Mycket annat trevligt har vi även med oss från denna vistelse, så hit kommer vi igen, om inte förr så i maj nästa år. Det enda jag kan sakna när vi är här är en gitarr att plinka på när jag inte har något annat för mig .... kanske inte skulle vara så kul för Irene? ... skulle nog bli ganska så entonigt och enahanda för jag har kört samma repertoar i många år. Ska på torsdagkväll träffa bekanta sångfåglar i Vittangi och deltaga i körsång ... det lär bli julsånger och jag är taggad och längtar efter att stämma upp efter en månads avhållsamhet från musik och sång.

Nu återstår packning av allt som vi fört med oss hit och som återigen ska släpas tillbaks norrut. Planen är att vi tar Saltsjöbanan på tisdag förmiddag till City Terminalen. Stuvar undan vårt bagage och drar på stan. Fika på Vetekatten, käk på Tranan, och vis av erfarenhet så lär det bli en del besök i klädaffärer ... suck. Nåväl, tåget mot Kiruna lär gå vid halvsextiden om jag nu får tro SJ's planer och jag ställer mitt hopp till att de klädetablissemang vi besöker åtminstone har en skön fåtölj eller soffa, för mig att sjunka ned i.

Efter en regnig natt häromsistens så avtecknade sig en morgonregnbåge över husen. Kan på intet sätt liknas vid de vackra norrsken jag fått mig till livs från norr under de sistlidna veckorna. Men jag tar tacksamt emot alla de ljusfenomen som visar för mig oavsett om de uppstått ur soleruptioner eller som en följd att solen lyser på nedfallande regn.