Vi översvämmas av självförverkligande budskap med innebörd att vi måste tro på oss själva ... inget är omöjligt bara vi bejakar våra förmågor och företräden. Och nog kan även jag tycka att tron på mig själv kan leda långt men ett visst mått av tvivel skadar aldrig. Vi försöker nog alla finna vår plats och stund på jorden och det har uppstått en formidabelt lukrativ industri som vill leda oss rätt i denna strävan

Så t.ex. läste jag häromledes i tidskriften "Hälsa" att det senaste i mindfulness är "Getyoga", d.v.s yoga tillsammans med getter? Ytterligare ett påfund som kommer från det stora landet och som ska hjälpa oss att finna lugnet tillsammans med djur (i detta fall klapprande klövar från getter ... hur mycket ro blir det?). Jag tvivlar på upplägget. Att umgås med djur är bra för välbefinnandet, det tror jag. Men varför krångla till det, som nu med getyoga ... kostar säkert även en bra slant.

Barnbarnet Jackson sov över hos oss natten mellan torsdag och fredag. Att umgås med en sexåring är alltid lika intressant och tänkvärt. Att vi dessutom hade godis, chips och ostbollar att inmundiga på kvällen var en fröjd för både grabben och morfar. Efter att Jackson därefter, nedkrupen i bädden, bläddrat en stund i en Star-Wars tidning började hans ögonlock falla igen och han ville att jag skulle läsa ur Pippi Långströms boken innan han helt slocknade. Jag hann inte läsa mer än halva det första kapitlet när hans regelbundna andetag vittnade om att han somnat. Jag fortsatte i alla fall läsa kapitlet ut och när jag stängde boken och såg på den lilla grabben som låg bredvid mig kände jag en sådan stor ömhetskänsla att det stockade sig i halsen. Vilken ynnest det är att få umgås med denna snälle, busige, bråkiga, trevliga och klipske pojken Jackson.

Dagen därpå for han och jag med tåg och tvärbana till "Mall of Scandinavia" för att inhandla diverse Lego "Brick Heads". Fördelen att shoppa med honom (till skillnad från min kära fru Irene. Tolka mig inte fel! Det är inget problem ... jag håller henne så kär. Men det tar tid att shoppa med henne och det är inte alltid hon köper något även om vi flängt runt i timmar). Men Jackson däremot. Han vet exakt vad han ska köpa ... och han köper det. Allt går hur geschwint som helst. Det blev därför ingen Mall-Walk i detta "Mammon's näste" eftersom han ansåg att uppdraget var slutfört ... till glädje för morfadern, bör tilläggas. Däremot åt vi en pastalunch och tog en glass innan vi lämnade etablissemanget. 

Denna söndag avslutade Irene och jag med att se Shirley Valentine (skriven av dramatikern Willy Russel) på Maxim teatern. Mycket se- och tänkvärd med Maria Lundqvist i huvudrollen. Hon var bara helt fantastisk ... vilken skådespelare. Drygt 2,5 timmars monolog där hon fångade publiken i varje sekund av föreställningen.

Nästa vecka käkar jag på måndag lunch med vännen och tidigare kollegan Kalle M. Det ser jag fram emot. Likaså ser jag fram emot att träffa tidigare kollegor på SSC huvudkontor i Solna på fredag, där jag signerar min senaste bok "Mannen på väg". Det blir säkert ett och annat ord om "gamla tider". På lördag åker jag till Ugglanbokhandeln i Skärholmen för signering ... blir intressant att se vilket intresse som kan finnas.

Ha en fortsatt bra söndagkväll,

Lasse


 Resan till och besök på Mall of Scandinavia med Jackson