Så var det bara en vecka kvar i Tystnaden. nästa fredag em. åker vi till Kiruna för att på lördag vara med på bokmässan och därefter inta vår sovvagnskupé för färd mot Stockholm och Platån. Vi håller redan nu tummarna för att tåget ska avgå i tid och att färden mot huvudstaden ska vara utan problem ... men vis av erfarenhet vet aldrig när det gäller SJ. Tidigare idag meddelades att bokningssystemet låg nere, men det lär ha kommit igång igen, visserligen med lite störningar men har man tålamod och ger det lite tid så ordnar det sig. Emellertid, trots förseningar och annat krångel så gillar vi tågresandet ... och vi har ju all tid i världen ... vi är ju pensionärer och kan hantera omaket med stoiskt tålamod.

Nu är frågan hur jag ska slå ihjäl tid fram till nästa fredag? Allt utomhusarbete är klart, återstår bara att dra upp båten som vi har vid färjeöverfarten och förbereda ATVn för vintersäsongen, d.v.s montera snöplogen ... för det är snö när vi återvänder den 15:e november. För Irene är det inga problem hon ska jobba (Ja hon gör så ibland) några dagar. Jag hittar säkert på något ... kanske snida på det embryo jag har för nästa roman, om inget annat mer akut dyker upp. 

I och med boksläppet i Göteborg av min nya bok "Mannen på väg" så är också signerings- föredragsaktiviteterna  fram till Jul i hamn. Kiruna bokmässa den 14/10. Skärholmens bokhandel den 28/10, SSC huvudkontor 27/10. Saltsjöbadens bokhandel 4 eller 11/11. Akademibokhandeln i Piteå 24/11  och i Luleå 25/11. Café  Valvet i Pajala 2/12. Kiruna bokhandel 3/12 (Skyltsöndag) Bodens bokhandel (Bok&Bläck) 9/12. I slutet av november och in i december kommer jag att leda en skrivarcirkel i Kiruna i Studieförbundet vuxenskolans regi ... beroende på om intresse finns (det kommer givetvis att annonseras och vuxenskolan är även med på bokmässan i Kiruna så ta gärna kontakt med dem om nu lusten finns). Jag ser verkligen fram mot alla dessa event för det är mig ett kärt nöje att träffa litteraturintresserade och utbyta ett och annat ord om läsandets vederkvickelse.

Bärplockandet avslutades idag med en tur ut på myrarna för att söka tranbär. Tranorna har gett sig av så vi snor inte ur deras skafferi. Men, de är svåra att hitta, bären alltså. Växer nära marken så man får nästan krypa för att upptäcka dem i ris och ljung. Irene plockade i alla fall en del. Undertecknad stod mest och såg på ondgörande sig över sin dåliga syn och besvär att böja sig på grund av krånglande rygg, för att inte tala om den förkylning samme undertecknad dragit på sig ... men det bet föga. 

Ha det Gott i höstmörkret,

Lasse


  Fjolårets bokmässa i Kiruna var en höjdare och jag är säker att vi får en repris i år.

 Bilden nedan är från 12/11 2016 och vi kommer tillbaka till Tystnaden ungefär vid samma tid i år. Hoppas verkligen att isen bär ATVn i Alasuando så att vi kan ta oss hem. Hoppas att kylan snart sätter in.