Så var det då dags att börja tänka på avfärd från vårt hem i Tystnaden. Vi åker till vårt andra hem på Platån på torsdag i veckan som kommer. Det mesta är packat i bilen som står parkerad drygt 1 km från hemmet på andra sidan av Lainio älv. Lite småplock återstår men det bär vi med oss på torsdag förmiddagen. 

Innan vi ställer kosan söderut så blir vi vaccinerade med den andra dosen Covid-19 vaccin samma dag. Vi hade inga biverkningar efter den första dosen och vi tror inte att den andra kommer att påverka oss desto mer. 

Att sammanfatta de dryga två månader vi har varit i Tystnaden låter sig inte görs så lätt men jag bifogar ett antal spridda bilder som kan ge en hint om vårt leverne i skogen.

Visst känns det vemodigt i uppbrottets stund men samtidigt himla roligt att åter få träffa dotter Jenny och hennes familj. Att återvända till Platån blir också trevligt. Att träffa grannarna och vännen Åsa. Verandasamtalen där vi dryftar allt mellan himmel och jord och motionspromenaderna (Ja Irene joggar ju så jag får promenera ensam) till Skogsö kapellet, Saltsjöbaden och naturstigarna kring Hellasgården. Svinstaviken och Nyckelviken icke att förglömma. Kanske det t.o.m kan bli ett besök i city eller fika i Sickla köpcentrum om nu smittspridningen klingar av? Ja det är mycket vi så här några dagar i förväg ser fram emot. Sedan får verkligheten visa vad som blir av allt detta men vi hoppas att allt ska bli någorlunda okej för helt perfekt blir det sällan. Vi får ta det som det kommer, men förväntningar är tillåtna.

Nästa gång vi hörs lär det bli en utsikt från södern.

Ha det gott,

Lasse