Eventet i Lainio som gick av stapeln under senare delen av veckan gick under det upplyftande namnet "Lainio Happening" och avslutades idag med den sedvanliga gudstjänsten vid den gamla begravningsplatsen i Lypsyniemi.

För egen del så deltog jag både som besökare av kvarnen och loppis och som utövare av den ädla konsten musik. Ja musik och musik, kan kanske diskuteras men vi genomförde ett för oss inspirerande gig på byns fantastiska festlokal/teaterlokal och tillika danslokal, Utmaningen. 

Vi fem som deltog i detta, enkom för denna kvällen bildade, "rockband" var Svente Elfgren, Christer Einestrand, Tord Eriksson, Lars Björkenwall och undertecknad. Träningstiden inför spelningen var minimal, ett par tre timmar på fredag kväll och några timmar på lördag förmiddag varav en hel del av tiden åtgick till att försöka få vårt inhyrda PA att fungera på ett för oss tillfredställande sätt. Inte alls lätt och vi bidrog alla med handgripliga åtgärder i att skruva på rattar och reglage utan att vi egentligen visste vad vi gjorde......vi är ganska bortkomna gällande slika elektroniska mackapärer. Lyckligtvis löste Tony Björkenwall vår nöd genom att dyka upp som en räddande ängel och ställa allt till rätta....nästan, medhörningarna fick han aldrig liv i.

Själva spelningen tog vid kl 21 på lördagskvällen och efterhand fylldes Utmaningen med dansglada och mat&drycksugna människor av olika åldrar, kön och format. Alla med en förhoppning att kvällen skulle bli precis så bra som dom tänkt sig....eller åtminstone nästan?.....eller inte alltför tråkig och seg....eller något helt annat? Ja, alla bar de på förväntningar som vi i vårt rockgäng skulle vara en del i att uppfylla....vi kanske utgjorde en ganska  stor del av var och ens individuella ekvation....fick inte vara alltför många obestämda parametrar och vi var ju definitivt en sådan. Sen var det kanske viktigt vilka andra människor som skulle komma. Fast vid närmare eftertanke kanske inte så troligt eftersom de flesta känner varandra eller vet åtminstone vilken släkt man tillhör och vad som kännetecknar just den släkten. Med andra ord, så har man nog ganska god koll på sin omgivning.

Fyra timmar rock&roll sliter på en "old timer" men inte värre än att undertecknad återuppstod på förmiddagen nästföljande dag d.v.s. idag och deltog i högmässan kl 11 i Lysyniemi. Sjungandes psalmer, visserligen med kraxande stämma efter gårdagens rockande, men munter och glad och i övrigt vid god vigör.

På onsdag i nästa vecka lämnar dotter, måg och barnbarn oss efter 3 veckors härligt umgänge i vårt hem på solsidan. Det kommer att bli tomt.... mycket tomt! Tvååriga tösen Esther som nu pratar på som den värsta "pratkvarn"....dock inte alltid så lätt att förstå....och som varje senkväll/ har lämnat sin sovplats för att krypa upp hos mormor och morfar. Storebror fyraårige Jackson som under dessa tre veckor blivit en "stor pojk" som gärna följer morfar på turerna med färjan Amalia eller med ATVn eller, utan alltför stor tvehågsenhet, deltar i våra dagliga aktiviteter. 

Nästa vecka är det nog också dags att börja spana hur hjortron mognaden tar sig och vilka myrar som kan komma ifråga att närmare ge sig ut på då den dagen kommer. Spännande att få skåda vad som kan väntas.

Ha det bra,

Lasse


 

Så här på söndagsmorgonen är det öde efter gårdagskvällens dansafton. Nu pågår slutfasen av att ta ned musikanläggningen. Todde E. och Christer E. på bild.

 

2/4 tidigare Zeros och 1/4 ursprungliga Shanes. Trötta men nöjda med gårdagkvällens spelning