Sitter på verandan på Platån. Det är soligt och blåsigt och på verandan är det riktigt varmt ... har t.o.m tagit mig en eftermiddagslur på verandasoffan, riktigt skönt efter förmiddagens motionsrunda.

Betraktelsen när jag skriver från Saltsjöbaden borde nog heta "Betraktelser från söder" och inte "Betraktelser från norr" för det enda jag vet från norr är att i Tystnaden har det regnat en hel del den sista tiden. Blir nog inge lågvatten i älven, som det verkar ... och det ser heller inte ut att bli nämnvärt kallt där uppe. Inte så befrämjande för isläget. Men vi hoppas på att kylan till sist sätter in och att isen kommer att bära oss när vi i mitten av november ställer kosan mot hemmet i Norr.

Nåväl, än är vi inte framme i mitten av november och jag får suga på den karamell det innebär att sitta på verandan och njuta av eftersommarvärmen och se fram emot besöket av barnbarnen i morgon ... de ska sova över i vårt krypin till på söndag och det blir skoj😀.

För övrigt har jag återhämtat mig efter den intensiva bokmässan förra helgen även om jag var "kraxig" i rösten flera dagar därefter. Varvade ned lite mjukt med boksigneringar för tidigare kollegor och vänner på SSC huvudkontor i Solna men även på Centralen och Åhlens city. Alltid lika roligt att träffa dem och prata en stund om livet, vedermödorna och glädjeämnena.

Har även "roddat" en hel del med planerandet inför de signeringar som redan är inbokade fram till Jul. Event som jag ser fram emot ... att få möjlighet att "face to face" träffa läsarna och snacka om litteratur och annat som har med bokläsandet att göra är för mig berikande ... och även, icke att förglömma, feed-back på vad jag själv skrivit och hur det tas emot, positivt som negativt.

Eva-Karin på Ebes har öppnat en sluten grupp på FB för förlagets författare. Ska bli himla kul att utbyta information, erfarenheter och dela med sig av annat med författarkollegorna på förlaget.

Egentligen är det bara kul saker som händer oss just nu och skulle det dyka upp något orosmoln får vi ta oss ann det när så blir dags ... livet går m.a.o vidare med jämn styrfart.

Lasse 

Signeringar för vännerna på SSC HQ vilket även inkluderade vännerna Kristine och Cicci. Goda vännen Anna träffade jag över ett fika på Åhlens (nere till vänster) och den alltid lika glade Håkan på Centralen. 
(nere till höger). 
En "hemlis" som jag öppnar idag. På framsidesbilden av boken "Kvinnan på stigen" (uppe till vänster) så  gestaltas kvinnan av förlagschefen Eva-Karin. Toppluvan hon bär är densamma som finns på framsidan av boken "Pojken i bäcken". 
När Irene såg pojken som sitter vid den sinande bäcken sa hon att det såg precis ut som mej ... i unga år. Det är den duktige fotografen Alexander Berglund, som förutom att vara modell även tagit bilden.