5:e juli anno 2015 och ännu ingen sommarvärme. +3 grader i arla morgonstunden och solen som inte går under horisonten så här års skall påbörja sin färd över solsidan.....fast det är ju tvärtom...men det det förra låter bättre, på något sätt. Nåväl, jag får hoppas att den kan hjälpa till med att höja tempen frampå dagen till 15 grader iaf....begär inte mer. 

Sommaren är kort och vi hade en dag med +20 grader så det kanske var årets sommar, tänker pessimisten i mig. Optimisten i mig ser däremot fram mot den vinterperiod som "snart" tar sin början och jag har förberett mig genom att gå igenom vinterutrustningen och har även tjärat pulka och skogsskidor....snart blir det åter åka av.....lika bra att inse att jag bor på en nära polär plats på vår jord och att den sk. sommaren bara varar en mycket kort period.....om jag tänker så har jag så att säga "tunnat mitt mindset" och blir inte alltför besviken när eventuella fagra förhoppningar om sol och bad kommer på skam.

Emellertid, jag vill gärna tro att jag har bott i ett mycket varmare klimat i mitt förra liv och det liv jag nu upplever i dessa kalla trakter bara är ett kort stopp på den evinnerliga resan jag är passagerare i?....Jag skall väl lära mig något även av detta, kan jag tänka i kylan som nu råder.

Ok, nog om denna veklagan så nu till kuligare saker; Familjen Rosenberg anlände  mitten av veckan och nu har vi full fart i vårt lilla käll med lek och skratt och muntra upptåg.....och givetvis en del gråt, inte mycket och det hör liksom till. Vi får förhoppningsvis rå om dom i ytterligare 3 veckor och aktiviteterna är givna såsom att  umgås, rasta och mata svåger Svantes hundar med hundgodis vilket är en ytterst viktig uppgift för tvååriga barnbarnet Esther som gillar hundarna. Hundarna är av rasen samojedspets och västsibirisk laika där den vita samojeden har en speciell plats i hennes hjärta. 

Storebror Jackson har fått smak för fiske. Han har ett eget metspö och tillsammans med fadern kommer dom att göra allt för att minska abborrbeståndet i sjöar och älv.....dom har redan dragit upp en Id och en abborre ur älven och tömt mjärden i en sjö på ett tjugotal fina abborrar. De mesta hamnar i Svantes rökeri. Nyrökt abborre på tunnbröd är himmelsk gott!

Själv känner jag det som att jag håller på att ladda upp. Inför vad kan man tänka? Jag kan inte riktigt precisera det. Många saker som tumlar runt i sinnet utan att jag fått styrsel på de tankemässiga irrgångarna. Mitt enskilda firma är inne för bearbetning och registrering på Bolagsverket och jag har sedan tidigare blivit beviljad för F-skatt. En "vingel version" av affärsplan är på plats och funderingarna just nu omfattas av aktiviteter såsom innehåll, presentations material och marknadsföring. Även en hemsida är under bearbetning och jag hoppas att öppna denna under augusti. Kul är det i alla fall...det där om det är vägen som är mödan lönt är nog så sant! 

Jo, jo säger frugan det må så vara men försök att göra något nyttigt för en gång skull  som att städa, diska, kratta gården, passa barnbarnen, duka fram frukost..."you name it!". Tur att jag ha henne, annars så skulle det nog bära käpprätt åt tjottaheiti!

Veckan som kommer kommer går bl.a  i träningens tecken. Ja inte fysisk motion i någon nämnvärd grad om nu någon trodde det. Nej, Svante och jag kommer att samköra och repa. låtar som vi skall ha till spelningen den 18/7 här i Lainio.

De övriga bandmedlemmarna i denna unika orkesterkonstellation dvs, Lasse B., Torde E. och Christer E., kommer att var för sig på sin kammare göra detsamma tills vi sammanstrålar den 17/7 i Lainio för den slutliga "putsningen" av låtarna. Arrangemanget läggs ut på webben i dag och bandet har fått namnet "Shaeros"...uppfunnet av Lasse Einestrand.

Hälsningar från Solsidan,

Lasse

   

 

En nåd att stilla bedja om är att denna vackra hjortronblomma och alla dess tusentals likar, får värme, lite regn och måttligt med vind för att ge oss en god skörd i slutet av månaden......men denna nåd torde, som vanligt, inte gå i uppfyllelse

 

Myrstacken blev alltför frestande för Nalle som brutalt nästan rensade detta "söta" skafferi.