Vår platåbil en VW Passat införskaffades av goda vännerna Maria&Peter för några veckor sedan. Det är en 1989 års modell som gått dryga 22000 mil och är pedantskött.
 
Den besiktades senast 2013 och har varit avställd sedan dess. i början av veckan var det då så åter dags att få den besiktad och bilen gick igenom utan ett fel. Efter det gjorde jag olje-och filterbyte och bytte ut strålkastarlamporna mot nya och bilen är nu i toppskick. Kommer säkert att klara av både resan till Platån i maj och lika säkert kommer den att rulla många mil (om inte någon jäktad Stockholmare krockar med den) i det mer rostbenägna trakt som troligen blir juvelens sista viloplats.
 
Kul bil! Kan göra en massa saker själv vilket inte är möjligt på vår Volvo..där det inte ens går att byta glödlampor utan att demontera frampartiet.
Ingen "onödig" utrustning utan allt är enkelt och begripligt, även för en bilnovis som undertecknad.
Bilen är definitivt inte passé....om nu någon skulle tro det....vilket får mig att tänka på ordspråket att "inte döma hunden efter håren" ....eller hur det nu var.
 
Snön har fallit, med endast kortare uppehåll, den senaste tiden och ingen förbättring veckan som kommer kan jag förvänta mig, om jag får tro SMHIs prognos.
Lasse