Trot eller ej men smörblommorna är på väg mot en andra blomning!!! Det är inte normalt, gräsmattan som var på väg att inta vintervilan har ändrat sig och blir grönare och grönare för varje varm och solig dag. Vi har t.o.m siktat en och annan mygga....vart skall detta sluta?

Väderleksprognosen ger heller inget hopp om kyla under nästa vecka. Men varför vill jag då kyla? Jo, därför att sommaren är definitivt slut (enligt kalenderna och gammal hävd och sed) och även om någon just nu försöker invagga oss i föreställningen att sommaren är tillbaka så är det bättre att det nu blir kallt så att älvens vatten fryser och förkortar vår menföresperiod, dvs den tid vi inte kan ta oss över älven.


 

 


I går drog jag upp träbåten som vi haft i Alasuando. Plastbåten vid färjestället får ligga kvar i ytterligare en vecka eller så....allt beroende på när kung Bore behagar att infinna sig.....vilket jag som sagt hoppas sker inom kort!

Läget gällande mitt byggprojekt är gott! Nu är det endast golvpanelen, en och annan list, samt all el som skall fixas. Ser alltså ljust ut att allt är i ordning innan månadens slut.

Min plan att kunna skriva åtminstone 10 sidor per vecka har kommit helt på skam. Sistlidna veckan har det bara blivit en halv sida. Urskuldar mig med att mycket annat har haft min odelade uppmärksamhet. Intalar mig att bara jag blir klar med det jag håller på med nu så kan jag bättre koncetrera mig på berättelsen. Men, jag vet samtidigt att jag troligtvis lurar mig själv. Jag har helt enkelt kört fast och kommer just nu inte vidare. Min berättelse har kommit till sidan 55 och där är det stopp så nu går jag och hoppas på att få något bra uppslag för hur jag tar berättelsen vidare....det kommer!

På onsdag i veckan som kommer åker jag till vårt kontor i Solna för ett par dagars jobb. är åter hemma i Lainio till nästa helg.

Planer finns på att vi kan återuppliva Länsman&Co. (gänget var känt för att spela "fängslande musik" ....Tibbe och Stefan jobbade vid polisen). Bandmedlemmarna är idag något utspridda i vårt avlånga land men kontakter har tagits och alla verkar att vara positiva till en revival. Vilken höjdare det skulle vara att åter få "jamma" med gänget och spela igenom gamla Creedence godingar, det ser jag verkligen fram emot.

För övrigt mår jag utmärkt!

 

Lev väl ni också!

Lasse