Soligt men ingen sommarvärme ännu kan man tycka. Bara +13 grader på solsidan i lägenheten. Maj har varit en månad av varannandagsväder och vi klagar i allmänhet på den uteblivna sommaren...var är den? Vi har nog blivit "bortskämda" med de senaste årens majmånader som bjudit på betydligt mer värme och sol....åtminstone för den del av befolkningen som bor söder om polcirkeln. Själva tycker vi mer nordliga norrlänningar som just nu förirrat oss till dessa sydliga trakter att vädret just nu, där vi befinner oss, är precis som en typisk sommar i tystnaden på solsidan i Lainio, d.v.s. helt OK! Större krav har vi inte.

Efter dryga 3 veckor på platån så är saknaden efter gitarren stor. Att sitta en timme och bara "klinka" och ta ton i någon av mina favoriters låtar (Dan A., Evert T., Ted G., Olle A och många fler) är en lisa för min själ....inte alltid för frugan som hört min, i hennes tycke, något ensidiga repertoar till leda. Nåväl hänsynsfull som jag numera är så stänger jag om mig och lägger viss sordin på mitt "ylande". Den enda publik som tycks uppskatta mitt musicerande är snart tvååriga barnbarnet Esther och det är ju kul och då blir repertoaren mer barnvisor med "Ekorrn satt i granen" som klar favorit. Men, här på platån så saknar jag detta för mig så själsligt befrämjande instrument och jag kan alltså inte ens glädja Esther. Har tänkt köpa en ukulele för att råda bot på detta......har aldrig spelat ett dylikt instrument men det är behändigt dvs tar nästan ingen plats och har bara fyra strängar....måste vara lättare att spela än gitarren som har sex. Att sjunga "a capella" kan väl gå ann i duschen men ger inte samma tillfredsställelse. Men, jag är inte ensam om beslutet att investera i en ukulele. Här får jag ta fram all min förhandlingskompetens för att få acceptans från min bättre hälft.....det kommer inte bli lätt.

Har motionerat flitigt de senaste veckorna med ett joggingpass varannan dag och detta på asfalt! Trots att jag varit fullt medveten om tidigare konsekvenser detta hårda underlag har haft på mina hälsenor, vader och skenben så har tydligen förbindelsen mellan mina olika hjärncentra varit blockerade av min oförmåga att uppfatta de första signalerna av smärta som en uppmaning från kroppen att ta det lugnt.....utan jag trodde i min enfald att "ont ska med ont fördrivas" så jag fortsatte i förrgår att trampa på med tunga steg vilket ytterligare ökade smärtan och inte förän den blev näst intill outhärdlig så stannade jag upp och tog mig haltande tillbaka till hemmet på platån.

Nåväl, nu efter två dagar så är det inte så illa. Insmord med liniment och med kompressionsstrumpa på höger vad så har jag sakta promenerat ett par kilometer och även varit "Essie-watch" (100% fokus på barnbarnet Esther) i lekparken under förmiddagen, med krav på att gunga, åka rutchkana och ösa sand! Allt gick utmärkt så jag ser med tillförsikt fram emot att ha blivit 100% rehabiliterad inom någon dag eller så.

Jag har under veckan jobba med min hemsida. Har bokat in mig på ett Web-hotell så jag får allt nödvändigt stöd gällande hur jag använder verktygen för att skapa sidan, men det tar tid att fullt ut förstå sig på alla finesser som där finns. Som tur är så kommer svärsonen Alexander att vara mig behjälplig. Bl.a så kommer även denna blogg att vara länkad till hemsidan.

På lördag i nästa vecka så ställs kosan mot Grytnäs (ligger vid Siljan 7 km från Leksand) och Masesgården för en vecka av vegetarisk mat, mycket motion, yoga, meditation och intressanta föredrag. 11:e året på raken som vi i början av juni reserverar en vecka för sådana hälsobringande aktiviteter. Frugan har under tid som gått mer och mer annamat den vegetariska kosten medan undertecknad gör "tappra" försök att fortsätta på den gröna linjen men hemfaller efter någon vecka eller så åt det mer "köttsliga" frosseriet...förstå mig rätt i detta fall!! Får återkomma till mina upplevelser när vi väl är tillbaka från denna hälsovecka.

I början av juni går vi även in i en mer intensiv fas i korrektur läsandet med tillhörande korrigeringar inför en sättning i juli och tryck i augusti/september. Bokreleasen är i september/oktober med signering i Kiruna och Nacka/Saltsjöbaden och information på Biblo i Kiruna, bl.a....skall bli skoj!

Ha det så bra,

Lasse