Värmen återkommer så sakteliga till Platån. 15 grader idag och växlande molnighet och det lär bli bättre i nästa vecka. Skönt att äntligen kunna flytta skrivandet till verandan.

Både Irene och jag är drabbade av den nesliga pollenallergin. Allergin har gjort mig trött och det är med viss ansträngning jag försöker utföra de dagliga sysslorna. Irene verkar vara av bättre virke för jag kan inte se någon försämring av hennes framfart. Min nedstämdhet över tingens ordning avfärdar hon bryskt med: "Skärp dig! Det blir inte bättre om man klagar", så där finner jag ingen medkänsla i min nöd, bara att hugga i och streta vidare. 

Även barnbarnet Esther påstår sig vara pollenallergisk men det är nog bara ett uttryck för sympati med sin morfar, för att visa att han inte är ensam i sitt lidande.

Under gårdagen gjorde vi ett besök i Uppsala. Vi hade redan tidigare bokat in oss på en guidad tur i "Pelle Svanslös" fotspår och det var mest för att Esther på plats i Pelles stad skulle få se platserna som hennes mamma läst för henne om i Gösta Knutssons böckerna. Inte bara flickan tyckte det var intressant. Både Irene och jag uppskattade turen.

Min nya roman börjar alltmer ta form, även om det går långsamt ... vilket jag skyller på att jag blivit noggrannare ... fast det kan ju lika gärna bero på åldern😀 Jag skriver i första person (jag) vilket jag inte gjort i mina fyra tidigare böcker. En ny utmaning m.a.o men det är samtidigt roligt att skriva manuset i denna form. Det var faktiskt en deltagare på min senaste skrivkurs som föreslog det, så tack Ingrid. 

Irene har idag läst ut Ulf Lundells "Vardagar 2" och det känns som om även jag läst den för hon har högläst utvalda delar som vi därefter har snackat om. Mest händelser han beskriver och tankar han bär på. Han skräder inte orden den gode Uffe. Hursomhelst gillade hon hans verk ... även om det blev nog så många upprepningar. Själv sitter jag fast i "Mannen i skogen". En tegelsten som handlar om Wilhelm Moberg. En  fantastiskt detaljrik tegelsten på 730 sidor skriven av Jens Liljestrand. 

Lasse