Åter i Tystnaden efter dryga tre veckor i södern. Nu är allt tillbaka till det "normala". Då jag kikar ut genom fönstret i skrivarstugan är det gråväder med regnstänk och temperaturen håller sig på modiga tio grader plus. Tja, vad kan man säga efter att ha blivit bortskämd med daglig sol och drygt tjugogradig värme. Sån är livet, bara att gilla läget som det heter.

I alla fall, färjan sattes i älven igår, vilket torde vara rekord för tidig sjösättning. Grannarna Torsten, Roger, Ingemar och Kent med hjälp av Stig på den svenska sidan av älven, klarade av det hela på ett par timmar. Bra jobbat! Undertecknad deltog med muntra tillrop och fick det stora nöjet att vara med på premiärturen.

Jag har även sjösatt vår plastbåt som används för överfarterna vid färjeläget (De gånger färjan är på motsatta sidan av älven och vi ska över med bil, då får vi snällt åka över älven och hämta densamma ... vilket är mer regel än undantag).

Träbåten ska också i älven men det får göras efter att jag tjärat den. Det som nu är prio ett (förutom krattning och annat som hör städning av gårdsplanen till) är att såga och klyva ved. När det väl är gjort kan jag åter hemfalla åt ädlare konster ... såvida inte Irene kräver min omedelbara närvaro i annat för henne (och för vår gemensamma trevnad, bör jag nog tillägga) viktiga göromål.

På tisdag kväll är det körträning med anledning av körens framträdande i Vittangi kyrka dagen därpå (Nationaldagen om nu någon har glömt).

Lasse