Så var den första vecka i september till ända. De första veckan av älgjakten som pågått i skogarna på den östra sidan av Lainio älv är likaså till ända. En eller annan älg har säkert fått bita i gräset...tror jag...men eftersom j

 

 själv inte deltar i dessa jaktliga äventyr så vet jag inte...har bara hört ett och annat, inte alltid så tillförlitligt rykte?

Mina aktiviteter, mellan säng och säng, under veckan har i huvudsak varit att bygga på sovrummet till barnbarnet Esther (ja...nog fåtr ju även andra vistas i rummet men det går under namnet "Esthers sovrum"). Givetvis morgonkaffe vid 06-tiden (3 koppar), Grötfrukost efter ett par timmars byggande. Kaffe vid lämpligt tillfälle därefter. Tvagning och middag, TV och avslutet med ett avnitt av den Amerikanska serien "The Wire" som gick för något år sedan...min favorit så här långt! Sen bädden....och om jag inte är alltför trött en eller annan rad ur boken "Torgny om Lindgren".

Så har veckan gått sin gilla gång och jag kunde med viss tillfredställelse, igår em vid helgmålsringningen, konstatera att jag fått allt utomhus arbete färdigt så när som på 4 st knutbrädor. Va skönt, nu kan innomhusjobbet ta vid....och jag ligger faktiskt före min tidplan! Men bäst att inte förhäva sig. Det kommer säkert att uppstå nya problem med bygget som kommer att kräva min odelade uppmärksamhet och stort tålamod. Det sista inte minst. Av alla mina brister så är nog tålamodet min värsta tätt följd av min tidsoptimism.....men jag jobbar oförtrutet vidare på att bli bättre.

I morse var det tidig uppstigning för bilfärd över kölen till vårt västliga grannland och då närmare bestamt till Tromsö. En härlig färd i en underbar höstfärgprakt. Jag har varit ett flertal gånger i Tromsö och jag tycker om att vara här. Tromsö är nog den vackraste stan på nordkalotten (Sodankylö ligger även bra till för denna epitet...fast mitt hjärta är i Kiruna, även om jag idag knappast kan kalla Kiruna för en vacker stad....vi får se vad som händer vid och efter stadsflytten).

Problemet med Tromsö (och hela Norge för den delen) är priserna. Norrmännen har råd som sitter på all denna oljerikedom. Varför gav vi bort allt detta vid unionsupplösningen??? Kanske någon borde snacka med Carl-Gustav. Lite vapenskrammel skulle snabbt ge oss möjligheten att annektera Norge.....och tänk vilka herr-och damlanslag vi skulle få i skidåkning. Närmast helt oslagbara.

Nog om detta (det var ett skämt om nu någon trodde annat).

I morgon har jag möte med Kongsberg och tillsammans åker vi till Svalbard i morgon em för att på plats och ställe (Platåberget) beskåda den Norska satellitverksamheten. Blir intressant!

Om allt går som det skall är jag åter tillbaka i hemmet på solsidan i Lainio på torsdag em....efter att Volvo servat och gjort vissa rep och justeringar i min fantastiska Ford Kuga. Bilen funkar som en omvänd bankomat om nu någon förstår vad jag menar.

Har lagt till adressen till Lainio by hemsida på bloggen. Fler hemsidor kommer med tiden.

Ha det....som vi säger i Norge,

 

Lasse