Flamma upp du eld och koka mitt kaffe!

Det är många "checkar" som prickats av på den gedigna "To Do listan" jag upprättat inför vår stundande avfärd till lägenheten på Platån. Mycket som jag behöver stöd för när minnet på gamla dar sviker, fast samtidigt kan jag känna uppgiften smått lustfylld d.v.s att för varje avklarad sak kunna sätta en bock i kanten. Det finns säkert en psykologisk förklaring till detta bisarra nöje som glömskan gett upphov till. Men jag bryr mig inte desto mer om det, för det gäller att hitta glädjeämnena, om än små och obetydliga i ett alltmer försämrat minne. 

Denna söndag som just gått in i middagstid har omslutit oss med ett visst vemod. Båten som troget tjänat våra dagliga överfarter av älven ligger nu uppallad. Utbyggnaden av skrivarstugan står som ett tomt träskal igenbommad, i väntan på nästa sommars fortsatta arbeten. Vår "skogsbil" är parkerad i garaget. Vedbodar, skotergarage och uthus är låsta och det enda där ute som påminner om husfolkets aktiviteter på gårdstunet är de förkolnande resterna av allt ris, gräs, plankstumpar, grenar och skräpvirke som brunnit på vår eldplats på myren nedanför vår boplats. Allt är tyst och stilla och liksom skogen som omger oss lägger sig till vila inför den stundande vinter så gör vårt hem i Tystnaden detsamma. alltmedan Irene och jag liksom flyttfåglarna drar söderut.

Vi kommer att vara tungt lastade när vi ger oss av. Jag hade gärna åkt bil till Stockholm bara för att slippa kånka på resväskor, kylbag, tapetrullar och annat handbagage (Jo. jag vet att det finns färghandlare i Stockholm men kära hustrun var mycket bestämd att införskaffandet absolut måste ske i Kiruna, och så fick det bli). Min fromma förhoppning att köra bil till Platån föll givetvis platt till marken så det blir spårbunden transport.

Nåväl, det ska nog gå bra det också, och vi är övertygade om att när vi väl är på väg så kommer vemodet att släppa till förmån för den kommande glädjen att återse vårt "andra hem", dotter Jenny och barnbarnen Jackson&Esther.

Ha det gott,

Lasse