Allt är klart för avfärd. Listan med de tjugofem saker av vikt att göra inför avfärden är alla avbockade. Återstår att låsa dörren, säga "Hej då!" till svåger Svante, ta sig över älven, hämta Irene från förskolan i Vittangi och därefter köra till gruvmetropolen. 

Sitter och tänker på det här med vinst ... och då menar jag inte i monetära ordalag utan mer den där vinsten man får när man uppnått något .... vinst i form av ett inre välbehag ... t.ex. ett litet steg uppåt på vishetens berg. Vi kommer aldrig högst upp för där tronar Jesus. Vi kommer tillnärmelsevis inte alls i närheten av honom men vi kan ta ett steg i sänder för strax ovan trädgränsen vidgar horisonten sig  och vi får en bättre överblick över livet. Bara en så "enkel" sak som att sträva efter att bli en bättre förälder, en bättre partner, en bättre arbetskompis ... eller bara en bättre granne ... fina föresatser ... att vi sen felar är mänskligt, men skam den som ger sig. Det är bara på det igen.

Sidovinster då? Jo, det kommer när jag väl öppnat ögon och öron i min strävan att bli en bättre medmänniska. Jag börjar observera saker som jag tidigare rusat förbi i min brådska att leva i framtiden. Plötsligt ser jag blommor, fåglar, träd och annat som moderjord ha gett mig att skåda och förvalta på ett omsorgsfullt sätt (Tyvärr verkar det inte som vi besvarar hennes villkorslösa kärlek med tanke på all miljöförstöring ... men jag kan i alla fall dra mitt strå till stacken). Saker som jag tidigare bara ägnade ett flyktigt ögonkast, utan att reflektera ... jag har betraktat det som något självklart ... vilket det inte är.

Nej nu rusar tiden iväg ... måste ta itu med mer verklighetsnära uppgifter. Mina filosofiska tankar får jag fortsätta med vid annat tillfälle. 

Nästa gång jag fattar pennan blir från Platån, om makterna står oss bi.

Hej


 

Den första snön föll för några dagar sedan men den försvann efter några timmar. Dock gav den mig en förvarning vad som komma skall.

 


Här ligger nu flytetygen i väntan på nästa sommars äventyr på vår vackra Lainio älv