Vintersolståndet – årets kortaste dag- Hurra!!... Jag har klarat det för 67:e gången utan att drabbas av det stora vintermörkervemodet (vilket härligt långt ord), fast vissa år så har det varit ytterst nära, men det är å den andra sidan en annan historia och som kommer att uttryckas i annan skrift.

Vi närmar oss även slutet av detta ganska så händelserika år som i huvudsak inneburit goda saker för oss och (jag vågar noga tala för frugan och övriga familjemedlemmar i vår stora-lilla familj) -  vår familj!

Brukar sen många år tillbaka avsluta det aktuella årets dagbok med en återblick av positiva och mindre positiva händelser, sett från mitt utsiktsfönster och givetvis det jag nedtecknat under året….och hur jag hanterat dessa höjdpunkter och tillkortakommanden, för en hel del av det senare förekommer. Har jag nu blivit nå klokare och mer klarsynt, frågar sig vän av ordning……Nja, inte alldeles säker att jag på ett förståeligt sätt kan förklara vad det personligen ger mig, men jag mår bra att göra det, och det får räcka!

Nu har julfirandet tagit vid. Fortfarande bara ”dan före dan för dan före dopparedan”…räknade jag nu rätt?...men familjen Rosenberg med barn anlände i onsdags och då börjar för oss  julfirandet. Pepparkakebaket är avslutat med stor hjälp av snart 3 årige barnbarnet Jackson. Goda kakor som vi varje dag, tillsammans med alla övriga sorter, låter oss väl smaka.  I morgon skall han hjälpa till att göra köttbullar….även det blir nog en höjdarrätt!

Lillasystern, den 5 månader unga charmtrollet  Esther, fördriver mest tiden mellan sömn och mat genom att ligga på golvet och inspektera morfars takpanel eller golvpanel, helt beroende på om hon föredrar rygg-eller magläget. Annars, vilket är nog så vanligt, så sitter hon i någons famn och blir överöst med pussar och joller!

Jag har dragit upp ett skidspår med hjälp av skotern och en skidspårare. Härligt med den dagliga turen över skog och myr. I det rosaskimrande himmelsljuset som just nu råder vid klart väder, så upplever jag ”sinnesro”. Befrämjande?...Ja så klart, för den sitter i  ett bra tag bara jag tillåter mig att suga på upplevelsen.

Får återkomma om nyårslöften, utmaningar och annat sagolikt om ett tag.Ha det bra i julstöket och tappa inte sugen....världen består av alltför många tappade sugar!

 

Lasse