Lyssnande på Creedence och funderar över den ”tomma sidans” förbannelse.

Här ligger ett tomt A4 papper framför mig och det utstrålar tomhet, alldeles vitt och oskrivet inte så mycket som en endaste liten försynt bokstav som kunde få utgöra början till ett ord som i sin tur kunde få bli ankaret i den mening som med hjälp av detta ord skulle ta avstamp och lyfta den första meningen till oanade höjder. Men icke, det är ovanligt stilla i min hjärna, vilket möjligtvis kan bero på att dagen idag är Palmsöndagen dvs söndagen före påsk som inleder ”stilla veckan”. Skall nog vara stilla på alla fronter….kanske?

Nåväl, nu har jag bytt Fogerty mot Mozarts requiem, vilket kanske är att ta ut händelserna i förskott med tanke på att dagen är ägnad åt Jesus inträde i Jerusalem och det skulle dröja en vecka innan han dog på korset. Men vilken fantastisk musik och körsång som ljuder ut från högtalaren. Ger mig inspiration att fortsätta plita ned lite av varje.

”Mycket skall man höra innan öronen trillar av.” Under vecka blev Fredrik Lundberg, en av Handelsbankssfärens mäktigaste män och storägare i maktbolaget industrivärlden, intervjuad i TV. Bl.a. fick han frågan om han var feminist?
-Jag är för kvinnor! Jag tycker om kvinnor…svarade denna mäktiga beslutsfattare. Jo, jo det kanske krävs en sån syn för att platsa in i de herrklubbar och jaktresor som dessa herrar så gärna deltar i för där finns nog inga feminister.  

Nu något helt annat. Karin Boye skrev: ”Den mätta dagen, den är aldrig störst. Den bästa dagen är en dag av törst. Nog finns det mål och mening i vår färd, men det är vägen som är mödan värd…….” Det är så fint uttryckt. I vissa stunder när mina funderingar över sakernas tillstånd och meningen med det som sker får mig att tappa sugen så bruka jag se mig själv i spegeln för där mitt emot mig står ”problemet till min låga sinnesstämning” men även ”lösningen”. Att fortsätta att vara nyfiken och ständigt törsta efter den kunskap livet vill ge mig, för det vill livet bara jag stänger av min mentala telefonsvarare….livet anropar mig hela tiden men jag har inte tid att ta till mig. ”Busy making other plans” som John Lennon sjunger.

I mitt mikroperspektiv så har den sista strofen i Karin Boyes dikt stundtals varit lite besvärlig att ta till sig. Just nu så har det varit björkfällning och jag har påbörjat hemtransporten med skoter och timmerdoning över 6 km myr och skog. Målet är att ha det varmt och gott i huset under nästa vinter men resan har varit nog så jobbig. Många svettiga stunder då jag önskat att det hade varit mindre plågsamt för kroppen om jag köpt färdigsågad och kluven ved som tillika har körts hem till mig. Men, när jag i morse tog mig en tur med skotern upp till vedhögen och beskådade mitt verk så kände jag en glädje över det jag åstadkommit så här långt för ännu återstår en hel del aktiviteter innan allt är klart att brännas. Jo, så här långt så var det var mödan värt och det kommer fortsättningsvis vara mödan värt ända tills vi får njuta av den sprakande brasan…..så kan jag också tänka sett ur mitt mikroperspektiv!

32 dagar till Muck, eller ”T-32 and still counting”! Jag slutar min anställning på SSC den sista april och en kollega föreslog att jag borde skaffa en ”muckarkam” eller nyttja vokabulären vi använder när en raket skall till väders.

Somliga säger ”Vad kul nu kan du efter ett långt yrkesliv äntligen ta det lugnt!” Nja, allt är välmenande men jag tänker inte ta det lugnt i den bemärkelse att jag bildligt kommer att sitta på en parkbänk och mata duvorna. Nej, jag har andra planer varav bokutgivning, skriva, resa, spela, sjunga och ta oss mer tid att umgås med familjen Rosenberg i Nacka. Min nya arbetsgivare blir nu till 100% frugan och oss emellan, hon är mycket strängare och fodrande än den jag snart lämnar efter mig.

Nämen se, det blev en A4 till slut!

 

 Irene på den vanliga motionsrundan. Denna gång på ett välprepareat skidspår

 


En paus i vedjobbet. 70-80 cm snö...Phu!


 


Björkkörningen påbörjad